DIMM A2 ve B2 ile XMP açılmıyor ve 8 GB RAM donanıma ayrılıyor

irfan191

Hectopat
Merhaba, DDR4 3600 MHz RAM satın aldım. Kingston-16GB-2x8-HyperX-Fury-RGB-3600MHz-CL17-DDR4-RAM. Anakart B450 Tomahawk Max. İşlemci Ryzen 7 2700X. RAM'leri ankartın üstünde denildiği gibi DIMM A2 ve DIMM B2 portlarına takınca 16 GB görüyor ama 8 GB donanıma ayrıldı diyor ve XMP açamıyorum. 2400 MHz'de çalışıyor ve 8 GB'sini kullanabiliyorum. DIMM A2 portuna sadece takınca 3600 MHz'ye çıkıyor XMP ile 8 GB. DIMM A1 ve DIMM A2 portlarına takınca 16 GB görüyor ve 16 GB kullabiliyorum ama tek kanal çalışıyor ve en fazla 2933 MHz kullanabiliyorum, üstüne çıkınca ekran gelmiyor. Nasıl düzeltebilirim bu durumu? Dual channel 16 GB ve 3600 MHz kullanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinde donanıma ayrılan RAM boyutunu ayarlama gibi bir yer var mı peki?
Malesef ben bulamadım ya da yok
Son durum Anakartın first Dimm portlarını kullanmayıp A1 B1 E taktım ramler dual channel kullanılıyor Xmp profil 1 yani 2933 mhz de kullanabiliyorum ama Xmp profil 2 3600 mhz ye alınca sistem açılmıyor ya da otoatik xmp kapanıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı