Din Öğretmeninin Felsefe Dersine Girmesi

DogukanArslan

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Evet, okulumuzda böyle bir rezillik var. Geçici olarak da olsa. Müdüre sordum, bana dersler boş geçmesin diye, dedi. Gerisini size bırakıyorum.

Kardeşim benim okulumda da seçmediğim "seçmeli dersi" zorla okutuyorlar. Sınıflar 34 kişilikmiş de yer kalmamış da. Yahu her sınıfta birkaç boş yer var. Bunu söylememe rağmen sınıfımızı değiştiremezmişiz. Kardeşim bunlar babadan oğula nesil maalesef. Mücadele etsen moralin bozuluyor ve yıpranıyorsun sussan daha beter oluyor.

Ben lisedeyken, bizim alt dönemlerin de Felsefe dersine din hocası giriyordu. Tabi geçtiğimiz aylarda o din hocasına 18 yaşından küçük bir kızla imam nikahı kıydığını, ilişki yaşadıklarını ve bundan dolayı soruşturma açıldığını öğrendim. Neyse bu ayrı konu tabi.

Felsefe nedir? Google'daki kısaca ifadesiyle var olanların varlığı, kaynağı, anlamı ve nedeni üzerine düşünme ve bilginin bilimsel olarak araştırılması. Yani düşünme, araştırma, sorgulama. Günümüz islamcıları, dincileri bu 3 eylemi yasaklıyorlar mı? Evet. Yani bu ne demek? Elimizde kala kala bir felsefe dersi kalmıştı okullarda, düşünmeyi sorgulamayı öğrenebileceğimiz. Bunu da ortadan kaldırıyorlar. Düşünmeyeceksin, sorgulamayacaksın, araştırmayacaksın, itaat edeceksin, denileni harfiyen uygulayacaksın. Sonuç: FETÖ.

Ön yargılı olmayalım arkadaşlar. Bir öğretmen olarak söylüyorum, felsefe öğretmeni olmadığı için ders saati az olan din öğretmenin derse geliyor olabilir. Yani okul müdürünüz doğruyu söylüyor olabilir. Önemli olan din kültürü ve ahlak bilgisi ogretmeninin, felsefe dersinde ne yaptığıdır. Hakkını veriyorsa hiçbir sıkıntı yok bence. Öyle değil mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı