Din uçak düşene kadardır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben mesela dine ihtiyaç duymuyorum, sadece "Ya varsa?" sorusu geçerli. Çünkü risk büyük ateist yaşarsam %50 ihtimalle sonsuz cehennem azabına mahkum olacağım, eğer vardır belki riske gerek yok diyerek inanırsam samimi karşılanmayacak. Müslüman olarak yaşarsam %50 ihtimalle ahiret gerçekse cennete gideceğim ama eğer yoksa da boşuna ibadet etmişim, boşuna zekat vermişim, boşuna oruç tutmuşum, boşuna dua etmişim vs. diye düşüneceğim. Bu aslında her birey için geçerli anlattıklarım. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?
Şahsen içimden geldiği için ve gerçek dinin İslam olduğuna kalbimle inandığım için Allah'ın varlığına ve birliğine inanıyorum. Çünkü senin de dediğin gibi Allah yoksa boşa yaşamış oluyorsun. Sonuçta Dünya'da istediğini yaparsın ama bir gün gelir hayatın boş olduğunu anlarsın. Cennet ve cehennem de dünya hayatının önemini göstermek için gösterilmiş şeyler. Allah'ın var olduğunu söylersem ibadet edeceksin ki cennete gidebilesin. Oruç tutmak, namaz kılmak, zekat vermek de çok büyük işler değil açıkçası. Allah katında büyük ama gerçekte para vererek yapmadığın şeyler (zekat hariç). Hani sen inanırsın veya inanmazsın ona bir şey demem ama İslam'a da çok kötü davranma. 1,5 milyar Müslüman yaşıyor ve en büyük 2. din. Demek ki insanların bir bildiği var ki inanıyor. İnanmayanların da bir bildiği vardır ki inanmıyor. Din konusu çok derin bi' konu.
 
Bırakın millet istediği dine inansın Müslüman bir birey bir forum mesajı ile ateist olmaz bunun için kanıt bilim gibi şeyler lazım aklına yatarsa ateist olur size ne oluyor milletin dini size mi kaldı? Bunun için milyon kaynak kitab var araştırmak isteyen oradan okur bu kadar basit.
 
Ettiğiniz her "mantıklı" dua kabul oluyor yani? Mesela örnek verirseniz güzel olur.
İnanmak istemeyenin gözünde değeri olmayacağı için yazma gereği duymamıştım ama siz istediniz diye aklıma gelenleri yazıyorum.

Güzel Sanatlar Lisesi'ne gitmek istiyordum ve sınavı için de kursa gidiyordum. Bir ay kadar kursa gittim ama hiç gelişmem yoktu, hala en basit notaları bile ayıramıyordum ve buna da çok üzülüyordum. Bir gün bir günah işledim ve sonrasında çok pişman olup Allah'a tövbe ettim, ve o günde kursa gideceğim gündü bu yüzden duanın sonuna da bu liseyi kazanmayı ekledim. O gün kursta benim de inanamayacağım kadar iyi geçti ve ondan sonraki kurslarda da yeteneği olan arkadaşlarımın seviyesine geldim, notaları ayırmak çok kolay gelmeye başlamıştı ve eskiden nasıl yapamıyordum ki diyordum, ve sınavı da başardım.

Bir gün oruç tutarken sabah baş ağrısıyla kalktım, birkaç saat bir şey yapmadan geçmesini bekledim ama geçmedi. Sonra ilaç içip sonra da geçmesi için dua etmeye karar verdim, sonra oruç olduğum için ilaç içemeyeceğimi hatırladım. Ben de sadece dua etmeye karar verdim. Şifayı tek verirsin, doktor veya ilaç hastalığımı geçirmez'e benzer bir şekilde dua ettim ve çok kısa bir sürede baş ağrım geçti, ondan sonra da ilaç içmeme gerek kalmadı.

Eskiden bir yaz günü babam beni kursa başlatacaktı. O gün kursa yazıldım ama 2. ders olmuştu ben de sonradan derse girmek istemedim. Babama ne kadar yalvardıysam da kabul etmemişti ve o gün kursa gideceğimi söylüyordu (o sırada ilk dersin bitmesini bekliyorduk). Ben de öğrendiğim bir dua şeklini yapmak istedim. Şu Peygamber'in hatrına duamı kabul et Rabbim şeklinde bir dua ettim ve o gün kursa gitmemeyi istedim (duayı içimden yaptım). O duayı yaptıktan sonra babam vazgeçti ve o gün kursa gitmememe izin verdi.

Eskiden bir direksiyon setiyle bir yarış oyunu oynamayı çok isterdim. Bu olaydan birkaç yıl önce de babama direksiyon seti almasını çok istemiştim ama kabul etmemişti. Bir gün el yapımı direksiyon yapmayla ilgili bir video buldum. O videoyu gördükten sonra heyecanlandım ve Allah'a bana da bir direksiyon seti nasip etmesi için dua ettim. O videodaki şeyleri yaparken babam odama girdi ve neden bunlarla uğraştığımı ve bana gerçeğini alabileceğini söyledi (sonra da aldı).

Bunlar sadece aklıma gelmiş olanlar. Size yemin ederim ki, çalışıp dua edip de kabul olmayan duam şu güne kadar olmadı. Önemli olan şey, Allah'a dua ederken acaba kabul eder mi diye şüpheye düşmemeniz, yer göğe sığmayacak kadar merhametli Allah kulunun duasını kabul eder deyip dua edip Allah'ın duanızı kabul edeceğine inanmanız gerekir (tövbe ederken de bu şekilde olmalı). Bu saydıklarım sadece bariz tesadüf olmayanlar diye düşündüğüm olaylar. Çalışıp dua edip başardığım şeyleri buraya yazmadım çünkü duaya inanmak istemeyen insan gene inanmaz ve ettiğin dua yüzünden değildi ki der.

Ben bunu demek istemiyorum, dua etmesine rağmen emeğinin karşılığını alamayan kişiler.
O zaman buradan şu soruyu çıkartalım "Neden kabul olmuyor".
Allah her duayı kabul eder.
Allah tevekkül eden bir kulunun duasını kabul etmezse bir bildiği olabilir, çünkü Allah geleceği de bilir. Bir kul sevdiği bir kulla evlenmeyi çok istese ama öyle böyle değil, sürekli onu düşenecek kadar istese ve dua etse, Allah bunu kabul etmeyebilir. Bu evliliğin sonucunda bu kulun evleneceği kul belki de bu kulu içki içmeye başlatacaktı, Allah da bu kulun iyiliği için bu duayı kabul etmemiş olabilir, ama kulun bundan haberi yoktur.
Başka bir örnek vermek gerekirse, 2 farklı kişi de başkan olmaya çalışsa ve dua etse, iki başkan olamayacağından illa ki Allah birisinin duasını reddedecektir, ama reddettiği kula ahirette karşılığını verecektir.
 
Zaten bu kurallar her zaman vardır. Din olmasaydı diye varsayalım (Böyle bir şey imkansız ama hadi varsayım) zaten insanlar kendileri arasında belli kurallar belirlemiş. Mesela takas zamanları, adamlar birbirinin eşyasını takas yapmadan çalanlara ceza vermişler.
Evet hocam, orası doğru. Toplumsal kurallar olmasa da(en azından mevcut şartlarda oluşan bilincimle) yine kimseye kötü davranmazdım doğrusu.
 
Ben mesela dine ihtiyaç duymuyorum, sadece "Ya varsa?" sorusu geçerli. Çünkü risk büyük, ateist yaşarsam %50 ihtimalle sonsuz cehennem azabına mahkum olacağım, eğer vardır belki riske gerek yok diyerek inanırsam samimi karşılanmayacak. Müslüman olarak yaşarsam %50 ihtimalle ahiret gerçekse cennete gideceğim ama eğer yoksa da boşuna ibadet etmişim, boşuna zekat vermişim, boşuna oruç tutmuşum, boşuna dua etmişim vs. diye düşüneceğim. Bu aslında her birey için geçerli anlattıklarım. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?
Yanlış düşünüyorsun çünkü %50 risk yok. Allah (c.c) %100 var ve olmama olasılığı %0. Allah kullarına kendisinin varlığını kanıtlamıştır, kanıtlamadığı ve vahyin inmediği insanları da sorumlu tutmayacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bırakın millet istediği dine inansın Müslüman bir birey bir forum mesajı ile ateist olmaz bunun için kanıt bilim gibi şeyler lazım aklına yatarsa ateist olur size ne oluyor milletin dini size mi kaldı? Bunun için milyon kaynak kitab var araştırmak isteyen oradan okur bu kadar basit.
İnsanların sorgulamasına vesile olabilirler. Kimse kimseyi ateist yapmaya çalışmıyor, kafalarını açmaya çalışıyor, düşünmelerini sağlamaya çalışıyor. Bunda yanlış bir şey yok.
 
Kötü olan kötüdür. Ben bir dine mensup olmasam da, herhangi bir cezası olmasa da vicdani açıdan kötü bir şeyleri yapamam. Birine bilerek zarar vermek, birinin hakkını yemek gibi eylemlerde bulunamam misal. Hakkınız yenince canınız sıkılıyorsa, kalbiniz kırıldığında atlatamıyorsanız, birisi zarar verince canınız yanıyorsa başkasına aynı şeyi yaşatmak mantıklı değil bana göre. İstesem çok para cepleyeceğim, kimsenin farkında olmayacağı işlerde çalıştım, şükür hiçbirinde kimsenin parasına dokunmadım. Dinin kendini sınırladığını, dini inancı olmasa kötü şeyler yapacağını beyan edenler vicdani açıdan sorunludur bence.

O manada demiyorum, çalacağım da Müslümanım diye çalmaktan vazgeçtim değil. Örnek vereyim;

Bu ülkede malum gelirler düşük old. İçin birçok insan korsan oyun oynuyor, MP3 ve PDF indirip Torrent'ten film/dizi izliyor. Şimdi ben istesem bunları kullanır mıyım evet, dünyada çok kullanan var mı, evet. Bu hırsızlık değil mi peki?

Öğrenciyim az param da olsa oyunlara da spotift gibi yerlere de, film platformuna da para veriyorum. Çünkü kul hakkı var, ayrıca insanların emeği var laf edemem.

Ama günümüzde birçok insanda bu korku olmadığı için rahatça Torrent kullanıyorlar, hatta bırak kullanmayı paralı Torrent sitesi açıp başkalarının emeğini satarak para kazanan bir ton insan var.

Her yerde bir sürü ihale ile milyonlarca dolar kaldıran insanlar var, tüm bunları yapan hayvan vs. değil insanlar. Ve bu insanların bu işi yaparken Allah korkusu yok, veya dini bu konuda ciddiye almıyorlar.

Oysa din/ dinler hayatı düzende tutuyor. Her dinin belli başlı ahlaki sınırları var, hiç olmasaydı hayvan gibi yaşardık, avladığımızı yakalardık. Yapmıyorlar mı? Bugün en çok gündem olan şey bu ülkede birilerinin birilerine para yedirmesi değil mi? Her yer dolandırıcı, torpilci kaynamıyor mu? Peki gerçekten kur'an ve dinler bunu yasaklamıyor mu?
 
Yanlış düşünüyorsun çünkü %50 risk yok. Allah (c.c) %100 var ve olmama olasılığı %0. Allah kullarına kendisinin varlığını kanıtlamıştır, kanıtlamadığı ve vahyin inmediği insanları da sorumlu tutmayacaktır.
%100 kanıtlanırsa sınanmanın anlamı kalmaz ki? Hiçbir somut kanıt yok, ayetleri kendimize göre yorumlayarak mucize çıkaramayız. Hem değişmediği ne malum, bu kitapta mushaf farklılıkları var.
 
%100 kanıtlanırsa sınanmanın anlamı kalmaz ki?
Aslında kalır. Bazı ateistler var ki hiç bir şekilde inanmaz. Benim bir arkadaş var. Tam bir Allah kitap sövücüsü. Neden sövüyorsun diyorum "an..." diye küfür ediyor. Bunun dışında bide istemsizce edenler var. İlla ki cehennem varsa doldurulur yani.
 
%100 kanıtlanırsa sınanmanın anlamı kalmaz ki? Hiçbir somut kanıt yok, ayet bükerek mucize çıkarmaya çalışmayın.
Eğer %100 kanıtlanmazsa sınanmanın anlamı kalmazdı. İnsanlar araştırıp görmediği için, önyargıyla yaklaştığı için hakkı görmüyor.
Dediğim gibi benimle Discord'dan iletişime geçerseniz sizi şüpheye yer bırakmayacak şekilde (ayet bükerek değil), bu konuyu anlatırım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı