Evet, olacak. DirectX 12'nin üç segmenti mevcut.
- DirectX 12 (Feature Level 0) -> nVidia için 400 ve 500 serisi Fermi GPU'lar kısmen yararlanabilecekler. AMD'nin 7730 ve üstü tüm kartları (R9 300 serisi dahil) bu seviyede kalacak.
- DirectX 12 (Feature Level 1) -> nVidia için 600 ve 700 serisi Kepler GPU'lar yararlanabilecek. 700 serisi Kepler kartlar tam olarak Feature Level 1'i kullanabilirken, 600 serisi Kepler kartlar Feature Level 1'in bazı can alıcı özelliklerini kullanamayacaklar.
- DirectX 12 (Feature Level 2) -> Sadece ve sadece nVidia 700 serisi Maxwell ve 900 serisi Maxwell kartlar tam olarak destekleniyor.
"Peki bu Level 1 ve Level 2 arasındaki farklar nelerdir?" diyecek olursan, şöyle izah edeyim. Bazı gelişmiş ışıklandırma, fizik hesaplama tarzı yapıların uygulanma seviyesi diyeyim. Misal Feature Level 0 sadece oyunun kendi grafikleri, Feature Level 1 işte yumuşak ışıklar, hafif sisler MSAA 4x olmuş gibi düşün. Feature Level 2 ise tamamen yumuşak ışıklandırmalar, süper ötesi gerçekçi sisler, MSAA 16x falan gibi.
Umarım anlamışsındır.
PCPer dedi:There is a still lot yet to be shown or discussed about DX12 but we can confirm now that Maxwell will support DirectX 12 Feature Level 12.1 as well as the volume tiled resources capability. I'm sure we'll hear AMD's side of this story very soon as well and hopefully some news from Microsoft this summer will help us better understand the overall direction of the API.
Kaynak: The NVIDIA GeForce GTX 980 Ti 6GB Review - Matching TITAN X at $650 | DX12 Support, GameWorks VR, G-Sync Updates
Technopat dedi:DirectX 12’nin birden fazla destek seviyesi bulunuyor. Referans seviyesi olan Level 11_0, performans iyileştirmeleri sunarken, daha üst seviyeler olan Level 12_0 ve Level 12_1, grafiksel geliştirmelerin önünü açıyor. Level 12_1 seviyesi şu anda DirectX 12’nin doruk noktası ve AMD yetkilisi Hallock’un açıkladığı üzere hiçbir GCN mimarili kart bu seviyeyi desteklemiyor.
Arkadaşım burada bilgi yanlışlı var. Feature Level kısımları yanlış bilgi.Öncelikle bir eleştiri yapmama izin verin:
Hacimsel Karo Kaynağı, Korunumlu Katmanlar gibi çeviriler yapmak yerine bu kavramların orijinalini kullanmanız daha doğru olurdu. Çünkü bunları burada görüp araştıracak bir okur Google'da hiçbir bilgi bulamayacak.
Ayrıca Kepler'in nasıl Volume Tiled-resources desteklediğini bir türlü anlamış değilim. Daha tiled resources bile desteklemiyor. Tam aksine AMD 2012 başından beri bunu desteklemekte(Partially Resident Textures) Ha belki bunun hacim kazandırılmış halini desteklemeyebilir (ki bu çoğu kişiye göre kolayca genişletilebilir bir şey) ama bu virtual texture konusunda zaten ilerideydi.
Kepler hacimsel karo kaynağı destekliyor demedim. Volume Tiled Resource sadece Feature Level 2 (12_1) üzerinde destekleniyor. İkinci olarak özellikle görseldeki metinleri değiştirmeden çevirmeden bıraktım.Öncelikle bir eleştiri yapmama izin verin:
Hacimsel Karo Kaynağı, Korunumlu Katmanlar gibi çeviriler yapmak yerine bu kavramların orijinalini kullanmanız daha doğru olurdu. Çünkü bunları burada görüp araştıracak bir okur Google'da hiçbir bilgi bulamayacak.
Ayrıca Kepler'in nasıl Volume Tiled-resources desteklediğini bir türlü anlamış değilim. Daha tiled resources bile desteklemiyor. Tam aksine AMD 2012 başından beri bunu desteklemekte(Partially Resident Textures) Ha belki bunun hacim kazandırılmış halini desteklemeyebilir (ki bu çoğu kişiye göre kolayca genişletilebilir bir şey) ama bu virtual texture konusunda zaten ilerideydi.
2 kişi çıkmış teki birinin yazdığını doğruluyor. Diğeri birinin yazdığını doğruluyor ve beğeniyor. @SypeR atmış olduğum Wikipedia linkini bana Recep Baltaş abi yolladı. Demek oradaki bilgeler doğru ki Recep abi bana yolladı. Future Level konusunda ise haber ilk çıktığında okudum. Ama en son destek düzeyi Feature Level 12.1. Feature Level 12.2 yoktur yani.
Eki Görüntüle 104826
Zaten bu konuya girmek, okumak ve yazmak bugüne kadar yaptığım en büyük hata. Nvidia'nın fanboyluğu mevcut. Her görsel Nvidia'dan. Size anlatmak istediğim şuydu benim. Maxwell mimari 2 jenerasyondan oluşuyor. 1. Jenerasyon ve 2. Jenerasyon. Tekrar belirtmek istiyorum.
Future Level 11.0 Kartlar : Nvidia GeForce GTX 400/500/600/700/Titan series (Fermi/Kepler), GTX 745/750 series (Maxwell, 1st gen)
Future Level 11.1 Kartlar : AMD HD 7700-7900/8500-8900, Rx 240/250/265/270/280, Rx 330/340/350/370 series (GCN 1.0); Intel HD Graphics 4200-5200 (7.5 gen, Haswell), 5300-6300 (8 gen,Broadwell)
Future Level 12.0 Kartlar : AMD HD 7790/8770, Rx 260/290, Rx 360/390 series, Xbox One (GCN 1.1), R9 285/380, Fury series (GCN 1.2)
Future Level 12.1 Kartlar : Nvidia GeForce 900/Titan series (Maxwell, 2nd gen); Intel Skylake (9 gen) Mevcut Kartlar : [950, 960, 970, 980, 980ti, Titan X]
Şu anda en son seviye olan 12.1 düzeyini sadece Nvidia'nın 6 adet kartı desteklemektedir. Başka kart mevcut değildir. Ama baktığımızda da 11.1 ve 12.0 düzeyini hiç bir Nvidia kartı desteklememektedir. Bu durumda AMD'nin çok avantajlı olduğunu görüyoruz. Yani elinizde 900 serisi kart yok ise DirectX 12 sizin için hayal oluyor. Ama AMD kart var ise durum böyle değil.