Çözüldü DirectX DXError.log DirectX.log hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kero59

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus PRIME A320M-K
ASUS GeForce DUAL RTX 3060
XPG Gammix D35 16GB
ADATA Legend 750 500GB
FSP Hyper Pro H3-650 650W 80+ Bronze PSU

Ekte de görüldüğü üzere DirectX yükleyemiyorum. Bütün sürümlerinde bu hatayı veriyor, nasıl bunu düzeltirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi Process Monitor raporuna tekrar baktım da DSOUND.DLL yüzünden oluyor gibi. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girer misiniz? İşlem tamamlanınca sisteminizi yeniden başlatın. Eksik DSOUND.DLL dosyasını yerine gelmiş olmalı. Olmazsa bu dosyayı kendi sistemimden yüklemeyi deneyebiliriz.

@231561
Tekrar merhaba dediğiniz DISM komutlarının hepsini tamamladım ve bilgisayarı yeniden başlatıp "directx.exe" adlı uygulamayı çalıştırdım. Ve tekrar aynı hatayı verdi.

Belki işinize yarar diye yeni loglar:

DISM komutlarından sonra SFC'yi tekrarlamanız gerektiğini söylemiştim. Yaptınız mı? Sorun çok yüksek ihtimalle DSOUND.DLL yüzünden oluyor ve onu çözebilirsek her şey çözülecek.

SFC'yi tekrar deneyin. Sorun devam ederse yeni logları ve Process Monitor raporunu paylaşın.

@231561
Tekkür ederim sanırım oldu

Evet olmuş, hadi geçmiş olsun Bir daha da el ile DLL atmamak lazım artık. Özellikle sistem DLL'leri

Evet olmuş, hadi geçmiş olsun bir daha da el ile DLL atmamak lazım artık. Özellikle sistem DLL'leri

Tamamdır teşekkür ederim çözüm olarak ben mi seçmem gerekli moderatörler mi seçecek.

Tamamdır teşekkür ederim çözüm olarak ben mi seçmem gerekli, moderatörler mi seçecek?
38 numaralı mesajın yanındaki tik butonuna basarak siz işaretleyebilirsiniz. Mesaj numarasını görmek için mesajın sağ üstüne bakabilirsiniz.

Bulamazsanız da sorun yok, moderatörler halleder.

Hatanın nerede olduğunu çözdüm ama hatanın olduğu dosya yok, gözükmüyor. Dosya Gezgini özelliklerinden açtım dosyaları göster vs ama yine de gözükmüyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatanın nerede olduğunu çözdüm ama hatanın olduğu dosya yok gözükmüyor Dosya Gezgini özelliklerinden açtım dosyaları göster vs ama yine de gözükmüyor yardımcı olabilir misiniz?

Eski bir konu olduğu için benden başkası buraya bakmadıkça görmez bunu sizin konu oluşturmanız daha sağlıklı olur. Oluşturduğunuz konuyu öne çıkarmayı unutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…