Direksiyon seti önerisi

Yav hocam, dün verdik t300 Rs imizin siparişini hevesli hevesli kargomuzu bekliyoruz. Nerden yazdın şu yorumu arıza oranı fazla diye.. :( valla içime öküz oturdu yav
Hocam endişilenmeyin teknoloji zaten şans işi, sıfır ürün alıyorsunuz bir sorun yaşayacağınızı sanmam.

Yav hocam, dün verdik t300 Rs imizin siparişini hevesli hevesli kargomuzu bekliyoruz. Nerden yazdın şu yorumu arıza oranı fazla diye.. :( valla içime öküz oturdu yav
Sıfır aldıysanız sıkıntı yok. Garantisi var zaten. Sorun garanti bitince başlıyor. O zamana zaten satıp DD almış olursunuz :D

Maalesef yabancı forumlarda çok Fanboy durumları söz konusu. Kişiler bir çok ürünü denemeden yorum yapıyor (tıpkı nvidia vs amd gibi).

Öncelikle Fanatec ülkemizde resmi olarak satılan ve resmi olarak temin edilebilen bir ürün değil. Garantisi yok. Bunlar benim için çok büyük eksi. Distribütör firma ile devamlı dirsek teması içinde olduğum için hatta bazı arızalarla beraber ilgilendiğimiz için ürünlerde nasıl sorunlar çıkabiliyor net bir şekilde biliyorum.

R21 gerçekten çok güçlü çok güzel bir ürün. Moza'nın Software'i bence çok kullanıcı dostu ve çok güzel ayar yapılabiliyor. Fakat Moza'nın acilen firmware güncellemesi yapması lazım. FFB'lerdeki o ani vuruşları ve el bırakınca olan salınımı engellemeleri lazım.

Son 2 aydır Simagic Alpha Mini kullanıyordum. Bu hafta başı itibariyle Simagic Alpha'yı teslim aldım. Simagic mesela Moza'ya göre daha pürüssüz bir his veriyor. Bunun nedeni Moza'daki ani vuruşların olmaması. İşte Fanatec'de aynı durum söz konusu açıkçası. Bu nedenle insanlar genelde daha iyi diyor fakat bu biraz göreceli.

Fanatec Software sorunları yüzünden simden soğuyup bırakan arkadaşımız var yani örnek verecek olursam. Ama taparcasına Fanatec savunan arkadaşlarımız da var :)

Ayrıca simit ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama GS simit ile RS simit arasında dağlar kadar fark var FFB'de. Simitler arasında 1 KG fark var. Moza'nın yuvarlak simitleri hafifletmesi lazım. Simagic'de simitler hep 1,5 KG. Fanatec'de 1,5-2,2 arası değişiyor. Simit ağırlığı da hissedilen FFB'yi ciddi oranda etkiliyor.

Kısaca ürününüzün keyfini sürmeye bakın :)
Aslında genel şikayetler ve eleştiriler dışarda da sizin söylediğiniz durumdan dolayı yapılmış. Anlaşılmaz bir şekilde Moza bu konuda hala ciddi bir güncelleme yapmış değil. Özellikle salınımla alakalı. Direksiyon olarak GS'te RS'te mevcut elimde. Başlarda kullandığım arabaya göre değiştiriyordum ama şuan ETS yada Dirt oynamadığım sürece RS'i neredeyse yok denecek kadar az kullanıyorum. Hatta elimdeki GS direksiyonu da distribütör ile görüşüp ekranlı versiyonuyla değiştirmeyi düşünüyorum. Söyledikleriniz içimi rahatlattı teşekkür ederim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı