Direksiyon Setini 900 Derece Yapmak için Potansiyometre Değişimi

omrcetin

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Arkadaşlar potansiyometre değişimi nasıl yapılır? Bilgisi olan yazabilir mi?

Şu an elimde 10K çok turlu bir potansiyometre var. Nasıl değiştirebilirim?

Bazı modellerde değiştirmek kolay aslında ama başka sorunlar çıkabilir. Tur sayısı aynı olan potansiyometre ile değişim yapmıştım. 3 farklı POT ile denedim ama hepsinde kararsız çalıştı direksiyon. Tur sayısını artırınca başka sorunlar yaşamanız da olası. Doğrudan, 900 derecelik bir direksiyon almanız daha iyi olur. Yazılım ve donanım bakımından uyumlu çalışır en azından.

Bazı modellerde değiştirmek kolay aslında ama başka sorunlar çıkabilir. Tur sayısı aynı olan potansiyometre ile değişim yapmıştım. 3 farklı POT ile denedim ama hepsinde kararsız çalıştı direksiyon. Tur sayısını artırınca başka sorunlar yaşamanız da olası. Doğrudan, 900 derecelik bir direksiyon almanız daha iyi olur. Yazılım ve donanım bakımından uyumlu çalışır en azından.
Evet yeni aldım G27 ama eskisi olur mu diye deniyorum. Nette herkes yapmış gördüm de belki olur diye başladım ama 40 TL verdim ya. :) O yüzden ziyan olmasın pot değişimi mümkün mü?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı