Direksiyon sınavı nasıl geçilir?

hurrts

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, direksiyon sınavında ilk hakkımda kaldım. Çok iyi başlamıştım, en zor gördüğüm ve en çok korktuğum parkları bile çok iyi bir şekilde yaptım. Sonra trafiğe çıktım ve 2-3 dakika kala sınavdan kaldım. Şimdi daha çok korkuyorum, diğer sınavda bu sefer parkları yapamazsam diye. En çok L park.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, direksiyon sınavında ilk hakkımda kaldım. Çok iyi başlamıştım, en zor gördüğüm ve en çok korktuğum parkları bile çok iyi bir şekilde yaptım. Sonra trafiğe çıktım ve 2-3 dakika kala sınavdan kaldım. Şimdi daha çok korkuyorum, diğer sınavda bu sefer parkları yapamazsam diye. En çok L park.
Hocam zaten korkudan kalıyorsunuz rahatlayın korkmayın, mesela ben sinavdayken dolmuscu sıkıştırdı beni ama ben soğukkanlı davrandım, paniklemedim ve sakin bir şekilde dolmuscuya küfür babında uzun bir korna çalarak yanından hızla geçtim ama komisyon bu hareketimi beğendi 😅, çok soğukkanlı davrandın Aferin falan dedi baya iyi idare ettim o durumu, hatta arabayı iyi kullandığımı düşünüyorum ama yanımda aksi, en ufak şeye büyük karsiliklar veren biri varken hiç süremiyorum, birşey dicek diye korkuyorum, kısaca kendinize şunu diyin, kormama neden olacak hiçbir şey yok, sadece araba sürüp evime gideceğim diyin, Allah Yardımcınız Olsun.

Hocam zaten korkudan kalıyorsunuz rahatlayın korkmayın, mesela ben sinavdayken dolmuscu sıkıştırdı beni ama ben soğukkanlı davrandım, paniklemedim ve sakin bir şekilde dolmuscuya küfür babında uzun bir korna çalarak yanından hızla geçtim ama komisyon bu hareketimi beğendi 😅, çok soğukkanlı davrandın aferin falan dedi bayağı iyi idare ettim o durumu, hatta arabayı iyi kullandığımı düşünüyorum ama yanımda aksi, en ufak şeye büyük karsiliklar veren biri varken hiç süremiyorum, bir şey diyecek diye korkuyorum, kısaca kendinize şunu deyin, kormama neden olacak hiçbir şey yok, sadece araba sürüp evime gideceğim deyin, Allah yardımcınız olsun.

Sağ olasın hocam.

Ben 3. sınavımda geçtim siz düşünün. Derslerde en iyi süren bendim, ilk sınavda çok rahattım hızlı yapmaya çalıştım park yaparken bitti dediğimde araba arkadaki dubaya değdiği için kaldım. 2. sınava daha stresli girdim parkta yine kalırım diye. Bu sefer acele etmeden dikkatli şekilde sürdüm bitişe 200M kala trafiğe yakalandım araba da kalkmıyordu doğru yaptığım halde, o yüzden stres oldum tam kalktığımda öndeki araba durdu yolcu indirdi ben de arada sıkıştım istoptan kaldım. 3. sınava giderken kalbim güm güm atıyordu artık travma olmuştu çok strestim. Bu yüzden hocaların sohbetine katılıp kafa dağıtarak sürmeye çalıştım bu sefer rahatça geçtim.
Yani anahtar sakin kalabilmekte.

Yani nasıl yaparsınız bilemem ama sakin kalırsanız geçersiniz. Ben sakin kalmak için komisyonla sürekli muhabbet halindeydim. Tabii bu durumda yanınıza denk gelen hoca da önemli.

ben sinavdayken dolmuscu sıkıştırdı beni ama ben soğukkanlı davrandım, paniklemedim ve sakin bir şekilde dolmuscuya küfür babında uzun bir korna çalarak yanından hızla geçtim ama komisyon bu hareketimi beğendi
Sınav güzergahında ışığın biri yokuştaydı ve sınav esnasında o ışığa yeşil yanarken denk gelmek için adeta dua ediyordum. Nitekim öyle bir şey olmadı ve inanılmaz bir trafikte kırmızıya denk gelmiştim. Tam geçerken ara yoldan arabanın biri önüme atlamıştı ve kendimden beklemediğim sakinlikle durup kornaya basmıştım. Araba aniden yola atladığı için komisyon dahi aracı fark etmemişti ve korkmuştu. Yanımdaki komisyon ve kurs hocası da bunlar kornadan anlamaz deyip bağıra bağıra ağır argo konuşmuşlardı. O gün trafikte orman kanunlarının geçerli olduğunu anlamıştım. 😀 😀

Yani nasıl yaparsınız bilemem ama sakin kalırsanız geçersiniz. Ben sakin kalmak için komisyonla sürekli muhabbet halindeydim. Tabii bu durumda yanınıza denk gelen hoca da önemli.

Sınav güzergahında ışığın biri yokuştaydı ve sınav esnasında o ışığa yeşil yanarken denk gelmek için adeta dua ediyordum. Nitekim öyle bir şey olmadı ve inanılmaz bir trafikte kırmızıya denk gelmiştim. Tam geçerken ara yoldan arabanın biri önüme atlamıştı ve kendimden beklemediğim sakinlikle durup kornaya basmıştım. Yanımdaki komisyon ve kurs hocası da bunlar kornadan anlamaz deyip bağıra bağıra ağır argo konuşmuşlardı. O gün trafikte orman kanunlarının geçerli olduğunu anlamıştım. 😀 😀
😂 kesinlille katılıyorum orman kuralları gecerli, her ne kadar trafik kurallarına uymaya calissamda kural bilmez kişiler yüzünden acemi durumuna düşüyorum maalesef, kural dinlemezlere son gaz giresim geliyor ama yapmıyorum tabiiki😅

Asla sivilde araç kullanmaya çabalamayın, sınav aracının içinde daha fazla süre geçirmeye çabalayın.

Arkadaşlar merhaba, direksiyon sınavında ilk hakkımda kaldım. Çok iyi başlamıştım, en zor gördüğüm ve en çok korktuğum parkları bile çok iyi bir şekilde yaptım. Sonra trafiğe çıktım ve 2-3 dakika kala sınavdan kaldım. Şimdi daha çok korkuyorum, diğer sınavda bu sefer parkları yapamazsam diye. En çok l park.

Ben en son hakkımda geçebildim
Benim gördüğüm en önemli şeyler şunlardır
Vitesi randımanlı kullan
Ani freni iyice öğren bunu çok öğretmiyorlar özellikle hocandan iste
L park ve paralel parkın farklı teknikleri var hangisine alıştıysan onu yap
Sinyalleri unutma arabayı istop ettirmemek için ayağın hep debriyaj üstünde olsun ama dokunma
Son olarak da yokuş kalkışında gazı kökle araç geri kaçmasın.

Ben en son hakkımda geçebildim
Benim gördüğüm en önemli şeyler şunlardır
Vitesi randımanlı kullan
Ani freni iyice öğren bunu çok öğretmiyorlar özellikle hocandan iste
L park ve paralel parkın farklı teknikleri var hangisine alıştıysan onu yap
Sinyalleri unutma arabayı istop ettirmemek için ayağın hep debriyaj üstünde olsun ama dokunma
Son olarak da yokuş kalkışında gazı kökle araç geri kaçmasın.
Ani firen en kolayı ve en zevk aldığım😅, hoca fren diyo 1 saniye içinde hem debriyaj hem fren kokluyorsun, çok zevkli bişe😅

Ben en iyi yaptığım yerde kalmıştım l park 2. de geçtim sorunsuz. Kursum destekçi oldu sınava girecek hocalar vs tanıdıktı gerilmedim bu sayede sohbet muhabbet eşliğinde geçtim sınav esnasında ayağım falan titredi heyecandan ancak stop ettirmedim. Çok kısa bir sürede tamamladım 7 aydır da ehliyetim var. Heyecan bitirir tavsiye etmem.

Yeni konular

Geri
Yukarı