Direksiyon sınavı sizce yeterli mi?

Direksiyon eğitimi size aracı nasıl süreceğinizi öğretiyor. Geri park vs yalan dolan duba sayarak park mı öğrenilir? Evimin önüne bir arabanın arkasına park edeceğim dubayı nerden bulacağım? Kısacası size trafiğe nasıl çıkacağınızı öğreten ilk adımı öğretiyorlar. Sonrası sizin trafikteki deneyimlerinizle gelişiyor.

Ülke de sürücü kursunu dahi birilerine fayda sağlamak için açıyorlar. Yahu araç sürmesini biliyorum neden kursa gitmem gerekiyor bunu birisi bana açıklayabilir mi? Bunun mantıklı yanı ne? Neden zaten bildiğim birşeyin hizmetini alıyorum? Ülkede ki eğitim kurumlarının baştan sona yenilenmesi gerekiyor.

@Suvolta
Dediğiniz gibi park bile ezberden ibaret. Duba ve çizgiye bakarak bir süre sonra rahat bir şekilde park edebiliyorsun.
Bu videodaki gibi hep ezbere öğretiliyor. Araba kullanmayı değil sadece sınavı geçmeyi öğretiyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Direksiyon eğitimi neden zorunlu bilmiyorum. Kurs sayesinde insanlar iş buluyor. Zorunlu olmaması durumunda işsiz kalan bayağı bir kişi olacaktır. Bence bu yüzden zorunlu.

Direksiyon sınavının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Belirli bir rota var ve bu rota sabit olduğu için biraz ders alan birisi bile ezbere ehliyet alabiliyor. Belirli bir rota içerisinde yapılması bence mantıklı değil. Ani fren için bile belirli bir alan var ve ani fren yapacağını bildiği için sorunsuz bir şekilde yapabiliyor. Sabit bir rota olunca biraz ders aldıktan sonra yapacağı hareketleri ezberliyor ve sınavda kolay bir şekilde geçebiliyor. Sınavi geçtikten sonra gerçek trafiği görüyor ve muhtemelen düzgün bir şekilde süremiyor. Bu durum araba sürmekten soğutabiliyor. Direksiyon sınavının bu şekilde olması sizce mantıklı mı?
Eskiden adaylar sadece bir ileri bir geri yapıp ileri bir noktaya geri götürüyorlarmış ve bundan sonra ehliyet almaya hak kazanıyorlarmış. Bence şu anki sınava yatıp kalkıp dua edelim.

Şehir içinde şeridin en sol tarafına yanaşıp sabit 10 ile giden Passat ya da qashqai sürücülerinin özetini geçmişsiniz.

Ya telefonla konuşuyorlar ya kadın oluyorlar başka ihtimali yok. Çok kötüler arabadan inip her şeyi yapıveresi geliyor insanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı