Direksiyon sınavına sürücü kursu aracı dışında bir araçla girmek mümkün mü?

Katılım
18 Kasım 2016
Mesajlar
516
Makaleler
1
Normalde araba kullanmayı bilen birisiyim. Yıllar önce öğrendim ve ehliyet almaya karar verdim. Bugün ilk defa direksiyon dersine girdim fakat araba bana bir garip geldi. Önden- arkadan çekişli birbirinden çok farklı arabalar kullandım fakat ilk kez böyle bir araç sürdüm. Aracın debriyaj pedalı balyoz gibi ağırdı, 5 saniye tutunca bacağım titremeye başlıyordu. Sürücü kursunu arayıp sorduğumda tek bir arabalarının olduğunu söylediler. MEB'e herhangi bir şekilde başka araç ile sınava girme talebinde bulunamaz mıyım?
 
İlk kullandığınızda bu araçların debriyajı size de mi sert gelmişti? Umarım tek bana gelmemiştir.
Bu arabadan arabaya değişen bir durum. Bakımı yapılmamış ve çok hor kullanılmış arabalarda bu şekilde bir etki görmeniz normal. Ayrıca her arabanın debriyaj hissiyatı haliyle aynı olmuyor. Bir süre kullanarak alışmanız gerekmekte.
 
Eskiden böyle birşey vardı, ne kadar saçma ehliyetin yok ve bunun için yapılan sınava kendi aracınla geliyorsun. Tabii ki kafana göre gelmiyordun bunun için yazı almıştı kurs emniyetten ve ben 2006 yılında babamın 1995 model Şahin'i ile sınava girmiştim. Daha sonra öğrendim ki bu uygulama kaldırılmış.
 
Baskı balatası falan bitmiştir diyeceğim ama sürücü kursunda kullanılan bir arabanın bakımlarının az olması garip olur... Ben de zamanında Fiat Punto ile girip 10 dakikada bitirmiştim debriyajı da çok yumuşaktı ayağını kaldırdığın an araç gidiyordu ben araba kullanmayı zaten bildiğim için gaz vererek kaldırıyordum sınavda pek irdelemediler sürdüm bitti sınav inince hayırlı olsun diyip gittiler. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı