Direksiyon sınavını geçtikten sonra ehliyet başvurusu ne zaman yapılmalı?

Dosyan hazır olduğu zaman sürücü kursundan evrakları alıp başvurunu yaptırmak üzere ilçe nüfus müdürlüğüne gidiyorsun.
Önce kursunun evrakları hazırlama süresine bakman lazım. Arayıp konuş.
Kurstan belge almaya gerek yok.

Kurstan kursa değişen bir durum mu var acaba?
Arkadaşım 2 hafta önce ehliyet aldı. Kurstan evraklarını alıp nüfus müdürlüğüne gitti.
Zamanında ben de öyle yapmıştım.
Alabilirsiniz de ama gerek yok. E-devlet'ten kontrol ediyorlar zaten. Bazı kurslar taksitleri daha hızlı alabilmek için insanları kandırıyor para vermezseniz belgeleri vermeyiz diye.

2-3 gün içerisinde e-Devlet'e ehliyetin düşer sen de gider harcını ATM veya uygulamadan yatırıp randevu alırsın. 1 hafta sonra da evine gelir böyle işliyor süreç ben de daha yeni aldım.

Hocam sizden fotoğraf ve kimlik dışında bir şeyler istediler mi? e-Devlet'te sertifikam gözüküyor gidip başvursam verirler mi?

Hocam sizden fotoğraf ve kimlik dışında bir şeyler istediler mi? e-Devlet'te sertifikam gözüküyor gidip başvursam verirler mi?

Hayır istemediler. Nüfus müdürlüğüne bir gün önceden randevu alıp sabahına gittim ehliyet başvurusu yaptım 1 hafta sonra da evime geldi ehliyet.

Selam kac icinde sistemde gorundu acaba hatirliyor musunuz? Bende az once sinavi gectim ve yarina randevu buldum nufus mudurlugunden umarim yarina kadar gorunur yoksa yeni yil zammina yakalanacağım gibi.
Aynı durumdayım hocam, 28 Aralıkta sınavı geçtim sistemde harç yatırma gözüküyordu erkenden parayı yatırdım makbuzları bastırdım, Pazartesi nüfusta randevu vardı ama almadım sistemde gözükmez diye, sertifikanın gözükmesi bir iş günü sürebiliyor. Aynı şeyi size de tavsiye ederim sertifika gözükmeden de parayı yatırabilirsiniz ancak yılbaşından sonra nüfusa giderseniz sorun çıkartabilirler.

Aynı durumdayım hocam, 28 Aralıkta sınavı geçtim sistemde harç yatırma gözüküyordu erkenden parayı yatırdım makbuzları bastırdım, pazartesi nüfusta randevu vardı ama almadım sistemde gözükmez diye, sertifikanın gözükmesi bir iş günü sürebiliyor. Aynı şeyi size de tavsiye ederim sertifika gözükmeden de parayı yatırabilirsiniz ancak yılbaşından sonra nüfusa giderseniz sorun çıkartabilirler.

Sağ ol hocam bilgi icin evet kursdakilerde aynisini dedi parani yatirma nufus mudurlugunde kabul etmiyorlar dedi ondan yarin sabah gideceğim sistemde gorunuyor derlerse hemen o an parayi aktaracağım banka hesabimdan bakalim bol sans sana da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı