Çözüldü Dirt 2 Windows 8 uyum sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Yaklaşık bir ay önce genel işlerimi yapmak ve arada bir oyun da oynamak üzere ASUS N56V notebook aldım. Dirt 2 gibi eski oyunların da Windows 8’de çalışmadığını acı bir şekilde öğrendim. Ben bu tarz ‘’eski ama güzel’’ oyunları oynamayı tercih ediyorum. Metro 2033’ü de Steam’den satın almayı düşünüyorum. Oyunun kodlarının hatalı olduğunu, çok fazla hata mesajı verdiğini biliyorum. Bunlar için bir yama geldi mi? Ayrıca Dirt 2’deki gibi oyunu açamama ihtimalim de var mı? Bunlardan bağımsız olarak bilgisayarımın kaç bit olduğunu bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim veya sen söyler misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bir konuya açıklık getirelim. Dirt 2 Windows 8’de çalışmıyor diye bir şey yok. Ben sorunsuz çalıştırdım. Çalıştırdım derken tıkladım ve çalıştı. Uğraşmadım bile. Sen korsan oynayıp üstüne bir de suçu Windows 8’e atıyorsan bilemem. Ama bu güne kadar Windows 8’de çalıştıramadığım hiçbir oyun olmadı. Hatta bu konuda iddiam bile mevcut. Çalıştırılamayan oyun varsa çalıştırıyorum. Bu yüzden hiç boşuna korsan oyunlarla vaktini harcama. 1996 yapımı Fallout 1 bile tıkır tıkır çalışıyor. Tabi GOG.com’dan orijinalini satın alırsan. Bahaneleri bir kenara bırakalım. Windows 8’e çamur atmak yerine dönüp kendimize bir bakalım. Windows 7 çıktığında da herkes aynı nameleri söylüyordu. Şimdi Windows 8 çıktı, yine aynı hikayeleri duyuyoruz. Her şeyden öte, orijinal oyunun Windows 8’de çalışmaması yasal değil bir kere. Geliştiriciyi dava edebilirsin çünkü oyunu Windows uyumlu satıyor. Tabi korsan kullanıyorsan haklarını da bilmemen doğal. Ekran kartın 128 Bit. Çalıştıramadığın oyun olursa mail at. Dirt 2 için de 1.2 güncellemesini kur.

Şimdi bir konuya açıklık getirelim. Dirt 2 Windows 8’de çalışmıyor diye bir şey yok. Ben sorunsuz çalıştırdım. Çalıştırdım derken tıkladım ve çalıştı. Uğraşmadım bile. Sen korsan oynayıp üstüne bir de suçu Windows 8’e atıyorsan bilemem. Ama bu güne kadar Windows 8’de çalıştıramadığım hiçbir oyun olmadı. Hatta bu konuda iddiam bile mevcut. Çalıştırılamayan oyun varsa çalıştırıyorum. Bu yüzden hiç boşuna korsan oyunlarla vaktini harcama. 1996 yapımı Fallout 1 bile tıkır tıkır çalışıyor. Tabi GOG.com’dan orijinalini satın alırsan. Bahaneleri bir kenara bırakalım. Windows 8’e çamur atmak yerine dönüp kendimize bir bakalım. Windows 7 çıktığında da herkes aynı nameleri söylüyordu. Şimdi Windows 8 çıktı, yine aynı hikayeleri duyuyoruz. Her şeyden öte, orijinal oyunun Windows 8’de çalışmaması yasal değil bir kere. Geliştiriciyi dava edebilirsin çünkü oyunu Windows uyumlu satıyor. Tabi korsan kullanıyorsan haklarını da bilmemen doğal. Ekran kartın 128 Bit. Çalıştıramadığın oyun olursa mail at. Dirt 2 için de 1.2 güncellemesini kur.

Hocam, "Çalıştırılamayan oyun varsa çalıştırıyorum." demişsiniz, belki siz yardımcı olabilirsiniz. Bende Dirt 2 ile ilgili farklı bir durum var sebebini anlayamadım Dirt 2'nin steam'den indirdiğim demosu çalışıyor yine steam'den satın alıp indirdiğim full versiyonu ise çalışmıyor.

8.1'e güncelleyin, çalışacaktır.

Cevap için teşekkürler şu an oyun çalışıyor. Bende yüklü olan "Games for Windows Marketplace Client" uygulaması sorunluymuş kaldırıp tekrar yükledikten sonra oyun çalıştı. Demo versiyonun çalışmasının sebebi ise bahsettiğim uygulamaya gereksinim duymamasıymış.

Bana forumda açtığım konuda Türkçe kurallarına uymadığıma dair ceza veren yönetici Burak Alkan daha işletim sisteminin kaç bit olduğunu nasıl öğreneceğini bilmiyor. Technopat'ı çok seven birisi olarak böyle cahil insanların yönetici olması beni üzüyor. Lütfen en kısa zamanda forumun yönetici kadrosunu gözden geçirin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı