Çözüldü DİRT 3 çalışmayı durdurdu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet Altunova

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
DİRT 3 oyununu yükledim kurdum ama açılmıyor DİRT 3 Executable çalışmayı durdurdu Windows sorun için çözüm arıyor.. diyor. Ne yapmalıyım ?
Adsız.jpg

Çözüm
Bu arada Murat Bey, siz postunuzun bulunduğu kısmı link olarak nasıl atıyorsunuz?
Post dediğiniz verilen mesajın linkini diyorsanız şu şekilde oluyor. Mesajın sağ altında bulunan rakamlı kısıma sağ tıkla (chrome'da "bağlantıyı kopyala" diye geçer).
sd8f48ds4f8dsf.jpg

Ardından konu içinde linki direkt yapıştırın bu kadar.

@Murat5038 Buyurun istediğinizi buraya koydum.
İstediğim konulmamış istemediğimi vermişsin. Rehbere göre istenenleri paylaşın.
  • Sistemde takılı Gamepad, Joystick var mı?

Oyunun DirectX sürümünü de değiştirmeyi deneyin.

C:\Users\Kullanıcı Adınız\Belgeler\My Games\Dirt3\Hardware Settings\Hardware Settings Config dosyasını açın.

Dosyada direct x forced feedback =" false".() kısmını bulun. Bu ayarı şu şekilde güncelleyin:

Kod:
directx forcedx9="true"

Oyunu tekrar çalıştırmayı deneyin.

Son düzenleme:
  • Sistemde takılı Gamepad, Joystick var mı?
Oyunun DirectX sürümünü de değiştirmeyi deneyin.

C:\Users\Kullanıcı Adınız\Belgeler\My Games\Dirt3\Hardware Settings\Hardware Settings Config dosyasını açın.

Dosyada direct x forced feedback =" false".() kısmını bulun. Bu ayarı şu şekilde güncelleyin:

Kod:
directx forcedx9="true"

Oyunu tekrar çalıştırmayı deneyin.
Hayır takılı değil. Daha önce forumlarda görmüştüm true yaptım fakat değişen bir şey olmadı :)

Kod:
Hatalı uygulama adı: dirt3_game.exe, sürüm: 1.2.0.0, zaman damgası: 0x5530e971
Hatalı modül adı: dirt3_game.exe, sürüm: 1.2.0.0, zaman damgası: 0x5530e971
Özel durum kodu: 0xc0000417
Hata uzaklığı 0x009497ff
Hatalı işlem kimliği: 0x1a20
Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d23d35c9ba93d0
Hatalı uygulama yolu: E:\Oyunlarım\SteamGames\steamapps\common\DiRT 3 Complete Edition\dirt3_game.exe
Hatalı modül yolu: E:\Oyunlarım\SteamGames\steamapps\common\DiRT 3 Complete Edition\dirt3_game.exe
Rapor kimliği: 1b64ab6c-a929-11e6-836f-b01041f9e2d2
Hatalı paket tam adı:
Hatalı paketle ilgili uygulama kimliği:

Benim raporum bu. Çözüm bulursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
Hatalı uygulama adı: dirt3_game.exe, sürüm: 1.2.0.0, zaman damgası: 0x5530e971
Hatalı modül adı: dirt3_game.exe, sürüm: 1.2.0.0, zaman damgası: 0x5530e971
Özel durum kodu: 0xc0000005
Hata uzaklığı 0x00368c06
Hatalı işlem kimliği: 0x163c
Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d23e42f64dce2c
Hatalı uygulama yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\DiRT 3 Complete Edition\dirt3_game.exe
Hatalı modül yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\DiRT 3 Complete Edition\dirt3_game.exe
Rapor kimliği: a001ad5d-784e-4add-aec2-c5f436bde7eb
Hatalı paket tam adı:
Hatalı paketle ilgili uygulama kimliği:

Ayrıntılar

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
  <Provider Name="Application Error" />
  <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
  <Level>2</Level>
  <Task>100</Task>
  <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
  <TimeCreated SystemTime="2016-11-14T06:47:52.174877500Z" />
  <EventRecordID>28335</EventRecordID>
  <Channel>Application</Channel>
  <Computer>DESKTOP-HIC5VN3</Computer>
  <Security />
  </System>
- <EventData>
  <Data>dirt3_game.exe</Data>
  <Data>1.2.0.0</Data>
  <Data>5530e971</Data>
  <Data>dirt3_game.exe</Data>
  <Data>1.2.0.0</Data>
  <Data>5530e971</Data>
  <Data>c0000005</Data>
  <Data>00368c06</Data>
  <Data>163c</Data>
  <Data>01d23e42f64dce2c</Data>
  <Data>D:\SteamLibrary\steamapps\common\DiRT 3 Complete Edition\dirt3_game.exe</Data>
  <Data>D:\SteamLibrary\steamapps\common\DiRT 3 Complete Edition\dirt3_game.exe</Data>
  <Data>a001ad5d-784e-4add-aec2-c5f436bde7eb</Data>
  <Data />
  <Data />
  </EventData>
  </Event>

Ekran kartım güncel ve GFW Live yüklü.

Sorunu çözmüş bulundum. Tabi sizin hata mesajı durumları sonuçları farklı olabilir. Bendeki sıkıntı D:/ diskine steam kütüphanesi şeklinde bir klasör yapıp oyunu ona indirmemden kaynaklanıyordu. Klasör ismindeki türkçe karakter sıkıntısından. Bu klasörü SteamLibrary olarak düzeltince oyunu kaldır dedikten sonra tekrar kurulumu steamlibrary'ye yap diyerek dosyaları onaylattım sonrasında sıkıntısız hata vermeden çalıştı. Gelen hatayı da Başlata Sağ tık "Olay Görüntüleyicisi" > Windows Günlükleri > Uygulama kısmındaki hata mesajı detayından hatalı yol gibi bir hata aldğımdan buldum. Sizde farklı bir yere kütüphane attıysanız bundan kaynaklanıyor olabilir. Umarım yardımcı olur.

Kısaca oyunu steam'ın kendi klasörüne kurun.

Sorunu çözmüş bulundum. Tabi sizin hata mesajı durumları sonuçları farklı olabilir. Bendeki sıkıntı D:/ diskine steam kütüphanesi şeklinde bir klasör yapıp oyunu ona indirmemden kaynaklanıyordu. (klasör ismindeki türkçe karakter sıkıntısından) bu klasörü SteamLibrary olarak düzeltince oyunu kaldır dedikten sonra tekrar kurulumu steamlibrary'ye yap diyerek dosyaları onaylattım sonrasında sıkıntısız hata vermeden çalıştı. Gelen hatayı da Başlata Sağ tık "Olay Görüntüleyicisi" > Windows Günlükleri > Uygulama kısmındaki hata mesajı detayından hatalı yol gibi bir hata aldğımdan buldum. Sizde farklı bir yere kütüphane attıysanız bundan kaynaklanıyor olabilir. Umarım yardımcı olur.

Kısaca oyunu steam'ın kendi klasörüne kurun.

Benimkide D'ye kurulu ama Steam orada kendi steamlibrary diye klasör oluşturup içine kurdu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı