Dış görünüş ne kadar önemlidir?

Mezara gideceğiz fakat ne türlü gideceğiz? Sırf sadece yakışıklı bile olman ortamlarda, gezdiğin zaman, aktivitelerde vs saygı görmeni sağlıyor ve daha şu an sayamadığım daha fazla güzel şeyi. Kısaca dış görünüş = her şey.
Aslında verdiğiniz örnek gerçekten çok güzel. Bu bana "Neden filmlerde hep yakışıklı,uzun boylu adamlar var ?" diye düşündürttü.
Ben hariç, o meselenin de en kralını yaşadım...
Ah be hocam...
 
İnsanlar görünüşünüze göre ön yargı geliştirirler. Siz iyi giyimli birine güvenirsiniz, size daha yakın gelir. Ancak kötü giyimli birine güvenmez, berduş dersiniz. Mesela Elon Musk'ı kötü bir şekilde giyinip kendini saklarsa yani kendini sıradan bir insan gibi tanıtırsa onun hakkında kötü düşünürsünüz. Bu böyledir. Sonuç olarak, giyim her şeydir.
 
Eskiden dış görünüşüme aşırı takardım. Şimdi ise sadece güzel giyiniyorum,kişisel bakımımı yapıyorum ve dışarı çıkıyorum. "Şu kız beni beğenir mi ?" kafasına girmiyorum. Bilmiyorum arkadaşlar 1 senede çok değiştim.
 
Arkadaşlar salın gitsin gerçekten hiç üzülmeye değmiyor üzülünce zaten bir şey değişmiyor :D
Değişmiyor zaten. Bu yüzden umurumda değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Dış görünüş ilgi çekmek için önemli, toplum normlarına göre çirkin birisi ne kadar donanımlı olursa olsun ne kadar elit ne kadar zengin olursa olsun sizin ilginizi çekmediği için ilginizi o kişiye yönlendirmezsiniz. İlginizi yönlendirmediğiniz için o kişiyle tanışmaz ve ilişki kurmazsınız. Bu durum yüzünden "dış görünüş önemli" algısı oluşuyor. Dış görünüş önemsiz çünkü bir kişiyle yaşamaya başladığınız zaman karakteri dış görünüşünden daha baskın oluyor. Anlaşamadığınız birisi ne kadar güzel olursa olsun mutlu olamazsınız bu yüzden dış görünüş sadece karşıdaki kişiye kendinizi yansıtmanıza olanak verilmesi için önemlidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı