Diş hekimliği vs Eczacılık

Geforce Mx130

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500 3.6GHz-Sapphire RX5700XT 8GB GDDR6-Gigabyte B550m Ds3h rev 1.4-Viper Steel 8x2GB 3600Mhz CL17 Ram-Apacer Panther As340 240GB-Aerocool Vx Plus 500W-Bitfeniz Helios Mesh kasa 🙂
Merhaba, Diş hekimliğini okursam ailem kendi yerimi kiralayarak falan açabilir. Eczacılık okursam gene aynı şekilde dükkanımız var. Eczanelerin sınırı oluyormuş sanırım tek sıkıntı yönü orası. Siz olsanız hangisini okurdunuz? Para yönünden, kolaylık yönünden.

Merhaba, diş hekimliğini okursam ailem kendi yerimi kiralayarak falan açabilir. Eczacılık okursam gene aynı şekilde dükkanımız var. Eczanelerin sınırı oluyormuş sanırım tek sıkıntı yönü orası. Siz olsanız hangisini okurdunuz? Para yönünden, kolaylık yönünden.

El becerine güveniyorsan kesinlikle diş hekimliği. Hem klinik falan da açarsın kafan rahat olur. Eczane olayı ise iyi yerde açarsan yine kafan rahat eder fakat dezavantajı maksimum bir tane eczane açabilirsin kendine.

Sadece para amaçlı bölüm okuyacaksan ve paranız varsa direkt ticarete atılman daha mantıklı olur. 5 sene sonra para kazanmak yerine o zamana evler arabalar alırsın.
Ticareti becerebilecegimi düşünmüyorum.

El becerine güveniyorsan kesinlikle diş hekimliği. Hem klinik falan da açarsın kafan rahat olur. Eczane olayı ise iyi yerde açarsan yine kafan rahat eder fakat dezavantajı maksimum bir tane eczane açabilirsin kendine.
Eczane için dükkan hemen hastanenin yanında.

Ticareti becerebilecegimi düşünmüyorum.

Eczane için dükkan hemen hastanenin yanında.

O zaman iyi para kazanırsın ama bence diş hekimi ol klinik açarsan daha fazla para kazanırsın ve işler iyi gidince 2. yi 3.yü açarsın fakat eczanede böyle bir şey yok belki de ömrün boyunca o eczanede kalacaksın.

eczaneyi kafamıza göre açamıyoruz maalesef. 2013 sonrası ecz girişlililer için sıkıntı. büyük şehirlerde sıra gelmesi gerekiyor. şehrin nufuna göre kontenjan veriliyor. peki nasıl açıcaz ? tek çözüm yaşlı eczacılar bazen devir yapıyor, onlardan ruhsat devri alcaksınız ama o da çok pahalı. (2024 eylül itibariyle ilanlarda 5-7 milyon civarına görüyorum)

Yeni konular

Geri
Yukarı