Dış politikada en saygın olduğumuz dönem hangi dönemdir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Beden dili analizine bakabilirsiniz. O bekleme ayıb olmuş ama Erdoğan'ın beden dili güçlü.
Beden dili istediği kadar güçlü olsun ona buna durmadan sallarsa işsizlik enflasyon alıp başını giderse saygınlığımız kalır mı sence dış politikada?
 
Askeri ve ekonomik gucun yoksa dis politikada sozun gecmez.

"Politics is war without bloodshed while war is politics with bloodshed"

Ecevit doneminde NATO ve Ingiltere'nin mudahale cabasina ve ambargo yememize ragmen Kibris harekati bence cok onemli bir hamleydi. "Akdeniz'de biz variz" mesaji verdi dunyaya. Bugun olsa ayni operasyonu yapamayiz. Kameralar onunde efelenir bizimkiler ama macasi yemez asker gondermeye.

Yine Ecevit doneminde Kenya'dan PKK nin basinda elemanin bordo bereliler tarafindan paketlenmesi, dis baskilara ragmen gidip Yunan konsoloslugunun ve korumalarin elinden alinip paketlenip Turkiye'ye getirilmesi buyuk olay.

Ciller doneminde Kardak krizindeki zekice hamlelerimiz. Yunan genel kurmay baskani istifa etti kardak olaylari sonrasinda. Dusun ki sen bir operasyon yapiyorsun ve neticesinde hic kan dokmeden oyle bir askeri/ siyasi basari kazaniyorsun ki baska bir ulkenin g.k baskani istifa ediyor.

Yine Ciller doneminde PKK kamplarini yok etme noktasina gelen basarili operasyonlar. Sonradan Kan Uykusu belgeseline konu olanlar bunlar. Kendi sinirlarin icinde askeri operasyon yaparsin da, ortak sularda ya da Suriye - Iran topraklarinda operasyon yapmak yurek isi.

Bence gunumuz Turkiye'sinde bize en cok sayginlik kazandiran sey kendi askeri fuze/SIHA teknolojisi. Dedigim gibi askeri ve ekonomik gucun yoksa diplomasi ile hic bir sey elde edemezsin.

Tum bu yazdiklarim Ataturk'un siyasi ve askeri dehasinin yaninda devede kulak kalir. Neredeyse kursun atmadan Ingiliz isgalini Istanbul'dan silmis bir adam kendisi.
Fransizlar'dan Hatay'i aldi; yine siyasi bir basari.

 
Türkiye gibi eğitim sistemi kötü olan, diğer ülkelere bağlı bir ekonomiye sahip olan ve adaletin, hukukun, eşitliğin olmadığı, eğitimsiz insanların cumhurbaşkanlığı gibi büyük pozisyonlara gelebildiği akıl fakiri ve yozlaşmışlık dolu bir ülkeyi kim ciddiye alır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı