Diş taşı temizliği sonrasında dolgu yaptırmak şart mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 4-5 ay önce diş taşı temizlettim. Doktor haftaya tekrar çağırdı dolgu yapacakmış. Ben daha randevu almadım ve taş temizliğinde bile uyuşturmasına rağmen çok acıdı. Dolgu yapmak için dişi oyucak sanırım nasıl dayanacağım bilmiyorum. Dolgu yapılmazsa daha kötü çürümeye dönebilir mi diş?

Dolgu acıtmıyor, yapılan dişte çok hafif garip bir his var çok iyi uyuşturuyor ve rahatlatıyor. Evet, çürük varsa direkt dolgu yapılması şart. Daha kötü olabilir dediğiniz gibi. Hazır zamanı gelmişken, dolguyu da aradan çıkarmanızı öneririm.

Dolgu acıtmıyor, yapılan dişte çok hafif garip bir his var çok iyi uyuşturuyor ve rahatlatıyor. Evet, çürük varsa direkt dolgu yapılması şart. Daha kötü olabilir dediğiniz gibi. Hazır zamanı gelmişken, dolguyu da aradan çıkarmanızı öneririm.

Hocam parmağımın ucu tırnağımla yani, dişin hafif oyulmuş içi siyah gözüken yerine hafif bastırınca çok acıyor. Doktor uyuşturunca o his kalkar mı sizce? Diş fırçalarkende acıyor biraz.

Hocam parmağımın ucu tırnağımla yani, dişin hafif oyulmuş içi siyah gözüken yerine hafif bastırınca çok acıyor. Doktor uyuşturunca o his kalkar mı sizce?

Evet. Çürük zaten o oluyor. Her siyahlık çürük değil. Çürük için adam demir ile bastırıyor, demir çürük kısmının içine giriyor zaten, anlıyor çürük olduğunu, çürüğün olduğu yeri temizleyip dolgu yapıyor. Çok temiz ve güzel bir işlem. İlk defa yaptıracaksanız korkmanız normal ben de ilk defa yaptırırken çok korkuyordum ama hiçbir acı hissetmedim neredeyse.

Evet. Çürük zaten o oluyor. Her siyahlık çürük değil. Çürük için adam demir ile bastırıyor, demir çürük kısmının içine giriyor zaten, anlıyor çürük olduğunu, çürüğün olduğu yeri temizleyip dolgu yapıyor. Çok temiz ve güzel bir işlem. İlk defa yaptıracaksanız korkmanız normal ben de ilk defa yaptırırken çok korkuyordum ama hiçbir acı hissetmedim neredeyse.

Sağ olun hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı