Diş teli nasıl takılıyor?

• Konuyu başlatan Wuzzi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.009

Wuzzi

Hectopat
Arkadaşıma sorduğumda iğne yaptıklarını söyledi fakat internette bu konu hakkında net bir şey bulamadım. Diş teli takılırken iğne yapılıyor mu? Yapılıyorsa nerelere kaç tane yapılıyor? Acıyor mu? Veya bilmem gereken başka şeyler var mı?

İğne yapılıp yapılmadığını hatırlamıyorum fakat tel takılırken bir acı hissetmiyorsun, en azından ben hissetmedim. Sadece teli taktıktan sonra 1 hafta falan alışma süreci oluyor o süreçte biraz ağrıyacaktır dişin. 1 yıl boyunca kullandım, alıştıktan sonra hiç bir yemekten de eksik bırakmadım kendimi normalde yememem gereken şeyleri bile yedim içtim. Tabii sen yine de dikkatli olursun yemek yerken. Her ay teli sıktırıyordu benim doktorum o sırada bazen acı hissediyordum.

Arkadaşıma sorduğumda iğne yaptıklarını söyledi fakat internette bu konu hakkında net bir şey bulamadım. Diş teli takılırken iğne yapılıyor mu? Yapılıyorsa nerelere kaç tane yapılıyor? Acıyor mu? Veya bilmem gereken başka şeyler var mı?
İğne yapılmıyor, acımıyor. En köşedeki 20'lik dişlere takılmaz onun dışındaki dişlere takılır. Teller takıldıktan sonra yavaş yavaş acı hissedeceksiniz eve gideceksiniz mesela yemek yiyemeceksiniz ama o ağrı 1-2 haftaya geçiyor her sıkıldığında gene 1-2 gün biraz ağrıyor ama sorun olmuyor. Başka sorun olursa sorabilirsin cevap vermeye çalışırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı