Diş teli taktırdıktan sonra ne olur?

Genesyss

Decapat
Katılım
16 Eylül 2021
Mesajlar
761
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Birkaç gün içinde devlet hastanelerinde sıra olmadığı için özel bir yerde diş teli taktıracağım. 15 yaşındayım tel tartıştıktan sonra neler olur? Bildiğim kadarıyla ağızda sulanma konuşmada zorluk diş ağrısı falan oluyor başka neler oluyor bilen var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tel takmadan önce çene yapısını genişletmek için damaklık takıyorlar bazen, belki onda konuşamayabilirsin onun haricinde diş teli takıldığında 1 hafta susam bile çiğneyemeyecek duruma geleceksin 1 hafta sonunda diş ağrısına alışıp yemek yiyebileceksin, ağızda sulanma yapmıyordu sanırım.
 
İlk 1-2 hafta ağrı çekeceksinizdir. Sonrasında ağrı hafif hafif azalır ve en sonunda geçer.
Ağzınızda yabancı bir madde olduğu için ağız ve dil onu yutmaya çalışıyor. Yutmak için ise daha fazla tükürük salgılıyor. Bir süre sonra ise o da azalıyor.
Konuşmada zorluk da hepsi gibi bir süre sonra alışılıyor ve bir nebze de olsa düzeliyor. Çıkarınca ise eski haline dönüyor.
Ağzınızda teknik olarak yabancı bir madde var. Alışıyorsunuz kısaca.
 
İlk takıldığında ve ayarlamalar yapıldığında 2 gün civarı değişik şiddetlerde ağrı olur. Onun dışında bir şey olmaz. Doktorunun söylediklerini harfiyen uygula. Kuruyemiş vb. sert ısırman gereken yiyeceklerden uzak dur.
Belirttiği üzere başta bir süre ağrınız olur. (Ağrı genellikle dişlerin yapısına göre şiddetli veya az olabiliyor) Onun dışında fırçalama da başlarda sorun yaşarsınız ama alışma süreci geçince uyum sağlarsınız. Diş teli taktırma sebebinize ve durumunuza göre de işleyişte ufak farklılıklar olabiliyor. Şahsi tavsiyem: Gömülü dişiniz, çene eklem sorununuz, diş dönme/kayma sorununuz gibi fizyolojik sorun teşkil eden bir durumunuz yoksa bence hiç yaptırmamak daha iyi ama tabi estetik kaygınıza göre değişir.
 
Dişlerim yamuk üst çeneyede alt çeneyede taktırılacak ve alt çene kemiğinde gerilik var oda bir nebze olsun düzeltilebilirmiş dişlerim yamuk ondan taktıracağım hafif bir yamukluk değil örnek elmayı ısırınca bir diş yukarı diğeri aşağı diğerı yukarı doğru iz veriyor.
 
Dişlerim yamuk üst çeneyede alt çeneyede taktırılacak ve alt çene kemiğinde gerilik var oda bir nebze olsun düzeltilebilirmiş dişlerim yamuk ondan taktıracağım hafif bir yamukluk değil örnek elmayı ısırınca bir diş yukarı diğeri aşağı diğerı yukarı doğru iz veriyor.
Dönme var gibi görünüyor. Çene bozukluğunu da etkilemiş olabilir. Biraz normale göre ilk günler ağrı fazla olabilir ama kesinlikle faydasını görürsünüz. Yalnız sabırlı olmanız gerekiyor zira en az iki yıl sürüyor ki pekiştirme (bu dönemde önde tel olmuyor genellikle içte oluyor ) dönemi ile iki yılı geçer o bile. Artık durumunuza göre ilerler şimdiden geçmiş olsun.
 

Geri
Yukarı