Dış ülkelerin Türkiye'yi kıskanması

Bak önce "topraklarımız" tarıma elverişli diyorsun, sonra neden okulda söylenildiği kadar elverişli olmadığını anlatıyorum. Şimdi ise konuyu değiştirip 21. yüzyılın imkanlarına geliyorsun.

Madem öyle, o zaman ne diye kalkıp bunu bir avantajmış gibi burada söylüyorsun? Madem ki sen toprak verimliliğini değil 21. yüzyılın sağladığı imkanlardan bahsediyorsun, o zaman topraklarımız elverişli demeseydin.

Bu senin toprakların tarıma elverişli demek olmuyor, 21. yüzyılda Dünya'nın her yeri tarıma elverişli demek oluyor. Önce dediğin şeyin arkasında dur, dediğinin yanlışlığını anlatınca da konuyu çevirme.

Bu da iyi moda oldu, bir şey söyle sonra birisi onun öyle olmadığını söyleyip anlatsın. Ondan sonra çevir babam çevir, neresinden tutarsa...
Bir şeyi çevirdiğim yok dur sakin ol. :D

Konumuz tarım pardon nereye bağlayalım, tarım teknolojisi falan hani.
Madem ki sen toprak verimliliğini değil 21. yüzyılın sağladığı imkanlardan bahsediyorsun, o zaman topraklarımız elverişli demeseydin.
Ben toprak verimliğinin sadece iklime bağlı olmamasından bahsediyorum.

Oruç başına vurdu herhalde kelime oyunu yapıyorsun.


Bak son kez diyorum ve tartışmayı bitiriyorum. 21. yy. imkan ve teknolojisini kullanırsan (ülke olarak) çölde bile Ananas yetiştirebilirsin işte adamlar bunu çözmüş. Ama senin düşündüğün şey şu o kadar ziraat mühendisinin, üniversitelerin çalışmalarını çöpe atıp ama sizin topraklarınız çok verimli demek pardon da buna gülerim işte :D. Hollanda ile aynı iklime, suya, güneşe, toprağa sahip ülke yokmuş gibi konuşuyorsun. Dediğim gibi daha tartışamayacağım. Her ne kadar sonlarda kelime oyunu yapsan da teşekkürler.
 
O harita sadece Osmanlı için değil ama sen bilirsin.
Benim gerçeklik dışı fantezilerle aram pek iyi değil. Özellikle de Moğol istilasından batıya kaçtıktan sonra hiç kendisinin olmamış yerler üzerinden kurulan fantezilerle...

Sanki Moğol ve Hunlarla aynı devletmişiz gibi başkalarının başarılarını sahiplenme merakı bana çok tuhaf geliyor.
 
Benim gerçeklik dışı fantezilerle aram pek iyi değil. Özellikle de Moğol istilasından batıya kaçtıktan sonra hiç kendisinin olmamış yerler üzerinden kurulan fantezilerle...
O haritada Moğol istilası öncesinde ve sonrasında da yönettiğimiz yerler var ama bu harita artık hayalden başka bir şey değil. Bunu atanlar da hayal satıyor insanlara.
 
O haritada Moğol istilası öncesinde ve sonrasında da yönettiğimiz yerler var
Var da yüzdeye vursak çok küçük bir oranı çıkar. Kuzey Afrika kıyıları, Somali'ye kadar olan Kuzey Doğu Afrika kıyıları, Macaristan'a kadar Balkanlar ve Doğu Avrupa, Kırım, Arabistan kıyıları ve Basra körfezine ulaşan bir şerit. Ne Selçuklularla aynı devlettik ne Moğollarla ne Hunlarla ne Memlüklerle ne de Acemlerle. İnsanların bu tür hayallere nasıl kapıldığını anlayamıyorum, benden farklı bir bakış açıları var demek ki olaya.

Mesela Türkiye ile Osmanlıyı bağdaştırabilirsin çünkü bir mirasın kurtarabildiğin kısmını direkt devralıyorsun. Yalnız bir devlet yıkılıyor, onlarca beylik kuruluyor, 100-120 yıllık bir boşluk sonrasında kurulan beyliklerden birisi büyüyor. Bu durumda biz ve Osmanlı mirası gibi bir miras aktarımı yok ortada.

Konumuz tarım pardon nereye bağlayalım, tarım teknolojisi falan hani.
Konumuz tarım değil, tarım topraklarının verimliliğiydi. Orada net şekilde "topraklarımız tarıma elverişli" yazıyorsun, sonra değiştiriyorsun söylemini. Sen her dediğin söylem yanlışlanınca konuyu değiştiriyorsan çevrendekileri çok yoruyorsundur bak uyarayım. Bir süre sonra muhatap bulamamaya başlarsan aklına ilk gelen bu olsun.
 
Siz hayal kurmaya devam edin. Elin Amerikalısı gelsin sizi sömürge yapsın.
İngilizler yapmıştı, şimdi bizi o sömürgeden kurtaran adama küfrediyor o kafadakilerin çoğu. :D İngilizlerle, Yunanlarla savaşmak caiz değildir diye fetva verenleri kahraman olarak görüyorlar.

@buyuksel Osmanlı ölmedi, mirası hâlâ bizde. Öyle Osmanlıcı ya da Turancı kafayla hiç ilgim yok ama Osmanlının bazı miraslarının bizimle olduğunu reddetmeye gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı