Discord Botlarının Doğrulanmış Olmasına Dikkat Ediniz

woryxie

Hectopat
Merhabalar.
Discord yüzünden hacklenme olayları çok fazla arttı. Size bunu bildirmek için geldim. Discord'a birisi dosya yükleyince Discord'un kendi uzantısı halini alıyor. Bundan yararlanan bazı kişiler de bir bot oluşturuyor ve bir bot yapıyorlarlar ismini de "Discord Resmi Botu" gibi şeyler koyuyorlar ve insanlar Discord'un gönderdiğini sanıp tıklıyorlar, bir şey indiriyor. Dosyayı açınca da bilgisayardaki bütün bilgiler çalınıyor ve virüs bulaşıyor. Böyle kişilere dikkat edin ve kullandığınız botların doğrulanmış olmasına dikkat edin.

Kullanılan discord botlarının bilindik olmasına da dikkat edin. Gidip de adını ilk defa duyduğunuz botlar kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Doğrulanmış bot rozeti almak çok zor değil.

Bak bunun aynısını YouTube'da da gördüm. Daha Discord'a girmeden insanlar güvenliği hakkında konuşuyor.
Güncellemeler zaten discordu açtığınızda otomatik yapılıyor.
Alan adı üzerinden dosya paylaşımı için zaten aynısı technopatta da var. Hatta XenForo kullanan tüm forumlarda var. Bir dosya yüklediğinizde otomatik olarak sitenin alan adıyla geliyor.
Discord'un tüm ana botları zaten SYSTEM olarak gözüküyor ve çoğu işlem kendileri üzerine uygulanmıyor. Her gelen linke tıklayacaksanız SMS te güvenli değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı