Discord'da atılan GIF'ten virüs girer mi?

natureex

Picopat
Girdiğim Discord sunucusunun giriş kısmına bir GIF atılmış. GIF'in üstüne falan tıklamadım. Herhangi bir şekilde indirmedim. Chrome üzerinden giriyordum. Sadece kullanıcının profiline bakarken mesajın siyah kısmına tıklar gibi oldum. GIF üzerinden virüs yiyebilir miyim? Direkt GIF'e tıklamadan imleci üstüne getirdim diye yiyebilir miyim? Bilen biri varsa yanıtlasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Girdiğim Discord sunucusunun giriş kısmına bir GIF atılmış. GIF'in üstüne falan tıklamadım. Herhangi bir şekilde indirmedim. Chrome üzerinden giriyordum. Sadece kullanıcının profiline bakarken mesajın siyah kısmına tıklar gibi oldum. GIF üzerinden virüs yiyebilir miyim? Direkt GIF'e tıklamadan imleci üstüne getirdim diye yiyebilir miyim? Bilen biri varsa yanıtlasın.
Bazı kişilerin attığı GIF'ler virüslüdür. Eğer resim çıkmazsa o linke tıklamazsanız daha iyi olur.

İndirmediysen bir şey sorun olmaz. Merak etme eğer diğer arkadaşın dediği gibi çok fazla endişeleniyorsanız bu durumlarda antivirüs programı kullanın. En azından rahat edersiniz.

Ne alaka?

İndirmediysen bir şey sorun olmaz. Merak etme eğer diğer arkadaşın dediği gibi çok fazla endişeleniyorsanız bu durumlarda antivirüs programı kullanın. En azından rahat edersiniz.
Ücretsiz sürümünü kullanıyorum doğru tarama yapar mı?

Bazı kişilerin attığı GIF'ler virüslüdür. Eğer resim çıkmazsa o linke tıklamazsanız daha iyi olur.
Resim çıkmazsa derkenn ne demek istediniz linke falan tıklamadım chate atılan GIF'ten bahsediyordum üstüne imleç getirdim o kadar. Üstüne tıklama gibi bir durum olmadı sanırım bundan bir şey olur mu diye sordum

Resim çıkmazsa derkenn ne demek istediniz linke falan tıklamadım chate atılan GIF'ten bahsediyordum üstüne imleç getirdim o kadar. Üstüne tıklama gibi bir durum olmadı sanırım bundan bir şey olur mu diye sordum
Tıklamadıysan sorun olmaz.

Resim çıkmazsa derkenn ne demek istediniz linke falan tıklamadım chate atılan GIF'ten bahsediyordum üstüne imleç getirdim o kadar. Üstüne tıklama gibi bir durum olmadı sanırım bundan bir şey olur mu diye sordum.

BitDefender, Kaspersky gibi bilnen antivirüs programları doğru tarama yapar. Ücretsiz fark etmez. Sadece bazı özellikler yer almıyor. Ayrıca gerek de yok bir şey indirmemişsiniz. Kaldı ki şu ana kadar birşeylerden fark ederdiniz.

Belli bir exploit gömülmüş olması lazım file format exploitleri vs..şu an bulunan birkaç exploit dışında böyle bir senaryo çok düşük.
(0day piyasasını bilemem bulunuyorda olabilir)

Şayet uzantısı gerçek GIF olupta böyle bir şey yaşamazsınız ama sahte uzantıda GIF dosyaları olabilir ki yine düşük ihtimal.

Tıklasanda indirsende sıkıntı olmaz giften nasıl virüs bulaşacak yahu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı