Discord'da biri ile konuşurken oyun sesi gelmiyor

Faruk2342

Femtopat
Katılım
21 Haziran 2020
Mesajlar
33
Merhaba arkadaşlar Discord'da biri ile özel aramadayken veya bir sunucunun serverında iken oyunun sesi gelmiyor bana. Yayın açıyorum oyunun sesini alıyorlar ama ben alamıyorum. Yardımcı olur musunuz?
 
Çözümü var arkadaşlar da bilmem gereken şey konuşmayı da Bluetooth kulaklıktaki mikrofondan mı yapıyorsunuz yoksa harici mikrofonunuz var mı?
Ben Sony WH-CH510 kulaklığını kullanıyorum. Bu kulaklığı bağlayınca sağ alttaki ses simgesine tıkladığımda +2 seçenek geliyor, birisi hands-Free ag Audio bir diğeri de stereo şeklinde.

Eki Görüntüle 1191241

Ses denetim masasını açtığımızda kayıttan yürüt sekmesinde hands-Free olana sağ tıklayıp bağlantıyı kes ve devre dışı bırak deyin.

Eki Görüntüle 1191242

Discord'daki ses bölümünde girişi bendekinden örnek vereyim kendinize göre ayarlayın kulaklıklar (WH-CH510 stereo) çıkışı da mikrofon olarak ayarlarsanız muhtemelen sorun çözülür.

Yine çözülmezse başka çözüm yöntemleri arayalım.

Hocam Hands-Free AG Audio'yu devre dışı bırakmak mikrofonu kapatıyor
 
Hocam hands-Free ag Audio'yu devre dışı bırakmak mikrofonu kapatıyor.

Ses Denetim Masası'na girip kayıt sekmesinin görüntüsünü atabilir misiniz?
Bir de harici mikrofon kullanıyor musunuz, orayı anlamadım.
Yoksa ses için Bluetooth kulaklıktaki dahili mikrofonu mu kullanıyorsunuz?

Güncelleme: Hocam ses Denetim Masası'na girip kayıttan yürüt sekmesinde hands Free olanı etkinleştir, daha sonra stereo olanı varsayılan aygıt olarak ayarla. Hands-Free olanda hazır yazacak. Kayıt sekmesinde ise hands Free olanı varsayılan aygıt olarak ayarlayın.

Discord'da ise girişi kulaklık (hands-Free), çıkışı ise kulaklık (stereo) olarak ayarlayın.
 
Son düzenleme:
ayken veya bir sunucunun serverında iken oyunun sesi gelmiyor bana. Yayın açıyorum oyunun sesini alıyorlar ama ben a
Başlangıca yani Windows logosuna bas ve oraya Sistem seslerini değiştir yaz açılan pencereden iletişim sekmesine tıkla ve git oradan hiç bir şey yapma seçersen oyunun sesi full sana gelecektir yine olmazsa daha detaylı anlatmaya çalışırım :)
merhaba aynı sorun bendede var yaptım fakat olmadı yardımcı olabilirmisiniz lütfen
 
Arkadaşlar selam öncelikle, çok uzun zaman geçmiş tekrardan güncelleme yapayım çözüm ile ilgili.

Şimdi iki durum var.

Birinci durum: Eğer harici mikrofonunuz varsa Denetim Masası'ndan ses ayarlarına girip kayıttan yürüt kısmında varsayılan olarak kulaklığınızı seçin, kayıt kısmından ise mikrofonunuzu seçmeniz ve diğerlerini devre dışı bırakın. Bu sorununuzu çözecektir eğer çözmez ise ayrıca Discord'a girip aynı ayarları yapın.

İkinci durum: Eğer harici mikrofonunuz yoksa ve kulaklığınızın mikrofonunu kullanıyorsanız -kulaklıkta stereo yanında hands-Free özelliği varsa- kayıttan yürüt kısmından hands-Free seçin, kayıt kısmından da hands-Free'yi seçin. Yine aynı ayarları Discord üzerinden de yapın. Ayrıca oyunda sesli konuşma ile ilgili bir ayar var ise onu kapatın.
 

Geri
Yukarı