EmirrrrKaya
Femtopat
Daha fazla
RAT virüslerini kendini gizler. Eğer doğru söylüyorsa virüs yoktur fakat söylemiyorsa vardır.Arkadaşlar merhaba öncelikle, ben Discord üzerinde birinin bana attığı bir exe dosyasını indirip açmak gibi bir hata yaptım. Dosyayı açtığım zaman CMD açıldı ve CMD'de IP adresimin Mac adresimin Discord tokenimin karşı tarafa geçtiği, uygulamanın kendisini gizlediği ve görev yöneticimin kapatıldığına dair yazılar yazdı, en sonunda da mavi ekran veriliyor diyerek bilgisayara mavi ekran verdirtti. Bilgisayarı açtığım an direkt kapattım CMD'yi ve bilgisayar mavi ekran vermedi, ben bana bu RAT atan iki kişiye bayağı ısrar ettim bir şey yapmamaları için kişiler bana RAT atmadıklarını söylediler ve birisi istesem senin kameranı çok kolay bir şekilde açarım ama ben sana kötü amaçlı bir program atmadım ki diyerek içime büyük bir şüphe düşürdü. Ardından ben ısrara devam edince öbür kişi yayın açtı Discord'dan ve bir sunucunun üstüne tıkladı, sunucuda kendisi ve bir bot vardı, o bot benim tüm az önce söylediğim bilgileri sunucuya atmıştı ve masaüstü fotoğrafımı da atmıştı. Ben bu adama ısrar ederek botun attığı mesajı sildirttim ve bu CMD şeyinin nasıl düzeleceğini sordum, bana Malwarebytes yükletti ve gizlenmiş programı sildirtti daha da açılmadı program, ben sonradan format da attım bilgisayara ama içimde hala bir şüphe var. Benim modemime bağlı olan tüm cihazların IP adresleri aynı şimdi bu kişiler aynı modeme bağlı, herkesin cihazına erişebilirler mi? Benim cihazımda hala var mıdırlar? Benim mikrofonumu açabilirler mi? RAT hala var mıdır bilgisayarda? Bu sorulara cevap verirseniz çok sevinirim. Ek olarak Kaspersky ile bir sürü kez tarattım bir şey çıkmadı.
Format atarken diski formatladığınıza göre, hayır. İsterseniz eğer NAT dışıysanız modemi açıp kapatabilirsiniz.RAT hala var mıdır bilgisayarda?
Antivirüs kullanmıyordum ayrıca dosya yok ama bana yayın açtığı zaman aldığı bilgileri gördüm ip adresimi, mac adresimi, discord tokenimi ve o andaki masaüstümün ekran görüntüsünü almıştı.Çalıştırırken AV'yi kapattınız mı? Zira antivirüsün runtimeda şüphelenmemesi imkansız gibi duruyor. Tabi ne gibi veri çaldığı da önemli. Dosya varsa verirseniz analiz etmek isterim.
Format atarken diski formatladığınıza göre, hayır. İsterseniz eğer NAT dışıysanız modemi açıp kapatabilirsiniz.
Hocam adama gram güvenmiyorum, adam bana görev yöneticimide kendisi açtırdı ve gizlenmiş dosyayıda kendisi sildirtti ama hala bir şüphe var içimde emin olmak istiyorum kurtulduğumdan.RAT virüslerini kendini gizler. Eğer doğru söylüyorsa virüs yoktur fakat söylemiyorsa vardır.
Defenderı av den saymamak yanlış olur. Güncel defender birçok virüsü tespit edebiliyor. Eğer özel olarak kapattıysanız bilemiyorum.Antivirüs kullanmıyordum
Hocam ip adresi statik galiba değişmiyor ayrıca formatı ben atmadım bilgisayarcıda attırdım usb ile attığını düşünüyorum. Ek olarak bilgisayarcı bilgisayarı windows 10 yapmıştı ben tekrardan usb kullanmadan windows 8.1'e çevirdim formattan sonra çıkan windows.old klasörünüde sildim formattan önce windows dosyalarında saklanmış bir RAT dosyası varsa orda silinmiş olabileceğini düşündüm.Bilgisayara düzgün bir şekilde USB ile format attıysanız bir şey kalmamıştır. IP adresini de modemi kapat aç yaparak değiştirebilirsiniz.
Defender'da kapalıydı ben RAT yedikten sonra malwarebytes ile tarama yaptım RAT atanın demesi üzerine.IP adresi gibi bilgiler iplogger siteler ile kolayca alınabilir.
Defenderı av den saymamak yanlış olur. Güncel defender birçok virüsü tespit edebiliyor. Eğer özel olarak kapattıysanız bilemiyorum.
Silinmiştir eğer tüm diski formatladıysanız. İyi rat yemişsiniz nasıl inandınız bilemedim sağlık olsun gene de.Hocam ip adresi statik galiba değişmiyor ayrıca formatı ben atmadım bilgisayarcıda attırdım usb ile attığını düşünüyorum. Ek olarak bilgisayarcı bilgisayarı windows 10 yapmıştı ben tekrardan usb kullanmadan windows 8.1'e çevirdim formattan sonra çıkan windows.old klasörünüde sildim formattan önce windows dosyalarında saklanmış bir RAT dosyası varsa orda silinmiş olabileceğini düşündüm.
Hocam IP adresi statik galiba değişmiyor ayrıca formatı ben atmadım bilgisayarcıda attırdım USB ile attığını düşünüyorum. Ek olarak bilgisayarcı bilgisayarı Windows 10 yapmıştı ben tekrardan USB kullanmadan Windows 8.1'e çevirdim formattan sonra çıkan windows.old klasörünüde sildim formattan önce Windows dosyalarında saklanmış bir RAT dosyası varsa orada silinmiş olabileceğini düşündüm.
O zaman niye AV'nin tespit etmediği belli oldu. AV'yi bir program çalıştırırken asla kapatmamak lazım. Kapat diyenlere de güvenmemek lazım tabi.Defender'da kapalıydı