Discord'dan Steam hesabım ile ilgili yazan kişi dolandırıcı mı?

Kromish

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
1.420
Çözümler
5
Selam dostlar, DC hesabımdan birisi bana yazdı. Kendisi bana Steam hesabımın profilini gönderip, "bu senin tek hesabın mı" dedi. Bende kendisine evet dedim. Daha sonra gerçekleştirmediğim bir Steam Market fotoğrafı gönderdi. Herhalde sorun olmaz diye düşünüyorum. Fotoğrafını buraya koyuyorum. En üstteki kişi benim.


Ama bunu ben satın almadım. Bu tarihe gidince de benim öylemim satın alımım olduğu gözükmüyor. Dedi ki birisi ondan bunu satın almış. Ve parası gelmemiş. Bana pek doğru gelmedi. Sonuçta Steam market böyle işlemiyor. Arkadaşlarına bu Steam hesabını dolandırıcılıktan bildirtmiş. Steam Destek talebi de açmış. Bana da sonucu göndermiş. Biraz konuştuk kendisiyle. Daha sonra başkasının benim ismimi kopyaladığını filan söyledi. "maybe you can help me add the steam valve employee discord id tag to explain and convince them that it was just a false accusation and help me explain to them what happened that it was just an accident report." dedi tam olarak. Bende dolandırıcı filan diye korktuğum için yardımcı olamam deyip, engelledim kendisini. Sizce kendisi bir dolandırıcı mı ? Yoksa bir mağdur mu ? İkinci fotoğrafı da o bana attı. Steam'e bildirmiş bizim konuşmalarımızdan önce. Steam64 ID filan da benimkinin aynısı.

Edit: Belirtmeyi unutmuşum. Kendisi benimle 1 tane ortak serverda bulunuyor. Bu server ise arada 3-4 dolarlık item çekilişi yapan bir sunucu. Bunu görünce dolandırıcı olduğu fikrine daha da yakınlaştım.
 

Dosya Ekleri

  • image (1).png
    image (1).png
    45,7 KB · Görüntüleme: 50
  • image.png
    image.png
    88,9 KB · Görüntüleme: 43
Dolandırıcı.

Valve'ın Discord üzerinden herhangi bir desteği bulunmuyor. Engelleyip raporlayın.
Hocam kendisi Steam çalışanı değil. İtemi alınıp, parası gelmeyen kişi. Sanırım sizin dediğinizi yanlış anlamış olabilirim ben.

Dolandırıci o bıçak 1000 dolar.
Evet hocam, bende biliyorum. Banada garip geldi.
 
Hocam kendisi Steam çalışanı değil.

Biliyorum fakat ben bu kısımdan bahsediyorum.

"maybe you can help me add the Steam Valve employee Discord ID tag to explain and convince them that it was just a false accusation and help me explain to them what happened that it was just an accident report."

Discord'da Valve çalışanı bulunmamakta. Ayrıca anlattıkları saçmalıktan başka bir şey değil. Yarım yamalak İngilizce ile aklınca dolandırmaya çalışıyor. Tabii bu numarayı yutanlar da var maalesef.

Steam Destek talebi de açmış. Bana da sonucu göndermiş.

Steam Destek ekibi de görseldeki gibi işlemiyor. Yok bu hesaba işlem uygulanacakmış da yok bilmem ne. Destek ekibi hiçbir şekilde yapılacak işlem hakkında bilgilendirme yapmaz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı