Discord'dayken Bluetooth kulaklık ile Discord sesleri dışında bir şey duyulmuyor

sertster

Femtopat
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Yeni masaüstü bir bilgisayar topladım ve Soundcore Life Q10 kulaklık kullanıyorum. Bilgisayar için de bir bluetooth dongle aldım (Belkin Mini Bluetooth v4.0 Adapter) ve biraz uğraştırsa da sürücüsünü internette bulup yükledim, özetle kulaklığı bluetooth ile bağlayıp kullanabiliyorum. Ancak kulaklığın mikrofonunu aktif edecek bir uygulama açtığımda, o uygulamadan gelen ses dışındaki bütün sesler kesiliyor (Zoom, Discord, Google Meet vs.). Başka bir başlıkta, varsayılan ses çıkışını ve girişini stereo mod ayarlayınca düzeldiğini söylemişler ancak ben bir türlü düzeltemedim. Lütfen biri yardımcı olabilir mi?

Kulaklık bağlıyken değiştirebildiğim seçenekler ekran görüntüsü olarak aşağıdadır:

1.png
2.png


Discord'da bir kanala bağlanmadığımda "Headphones" seçeneği seçili oluyor (zaten varsayılan cihaz ve üstte de görülüyor):

3.png

Gördüğünüz gibi Discord'da bir ses kanalına bağlanınca "Headset" seçeneğine gidiyor ses, oysa ki "Headphones" seçeneğinde de görünüyor uygulama. Ancak ses "Headset" cihazından geliyor:

4.png
1611303624662.png


Discord'da da giriş ve çıkış cihazlarındaki seçenekler aşağıdaki gibi, giriş cihazı için sadece "Headset" seçeneği varken giriş cihazı için hem "Headphones" hem de "Headset" seçeneği var:

5.png


6.png


Kısaca, hangi kombinasyon denersem deneyeyim, hangi ayarı değiştirirsem değiştireyim, bir ses kanalına katıldığım zaman Discord dışında hiçbir uygulamadan ses çıkışı alamıyorum. Biri yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. İyi günler.
 
Windows, kulaklığınızı "Varsayılan Çağrı Cihazı" olarak ayarlamış olabilir. Diğer bütün çıkış cihazlarını devre dışı bırakıp tekrar dene.
 
Sanırım düzelttim. Headphones yerine Headset'i default yapınca hem giriş hem de çıkış eş zamanlı çalışıyor. Şu an Discord'da bir ses kanalına bağlıyken de Chrome'dan ses alabiliyorum mesela. Headset'in ses çıkış kalitesi Headphones'a göre daha düşük gibi ama en azından arkadaşlarımla oyun oynarken ses çıkışı problemi yaşamayacağım gibi. Teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı