Dişie dolgu yaptırdıktan ne yapıp ne yapmamalıyız?

sXdeha

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2020
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Evet bugün dolgu yaptırdım ama diş doktoru ne yapıp ne yapmamam hakkında pek fazla bir şey söylemedi sadece 3-4 saat bir şeyler yeme uyuşukluk geçtikten sonra yersin falan dedi. Dolgunun düşme olayı falan varmış sanırım. Bilgisi veya tavsiyesi olan yorum atarak öneride bulunabilir mi?
 
Aşırı soğuk/sıcak şeyler yiyip içmemeye, fazlaca sert şeyleri dişinizle kırmamaya (fındık vs.) özen gösterseniz pekte problem olacağını zannetmiyorum.

(Uzun vadede bu gibi şeylere dikkat etmelisiniz. Dolgunun ömrünü azaltabilir.)
 
Moderatörler konuyu onaylarken konu başlığına bakmıyorlar mı? Gene gıcır gıcırız.


Diş dolgusu yapılınca 1, 2 gün çorba için çünkü ham olduğu için dolduyu sakız gibi ürünler çıkartabilir yerinden. Çok sıcak ürün tüketmeyin 1, 2 gün. Aynı gün aralıklarında o tarafı kullanmamaya çalışın.
 
İlk kez yaptırıyosan ilk başta biraz yadırgıyosun ama sonra alışınca dolgun olduğunun bile unutursun. Düşme durumuna gelirsek 7 senedir aynı dolgu hala bi sıkıntı yok. Dolgusu çabuk düşenler dişiyle soda falan açıyor. Yeme içme tavsiyesi için çok sert şeyler yememeye çalış fındık, leblebi, sakız gibi onun dışında 2-3 gün sonra istediğin gibi beslen sana kalmış.
 
2-3 gün çorbayla falan beslenmenize gerek yok. Normal yaşantınızı devam ettirebilirsiniz tabi ki dişinizle sert cisimleri kırmamaya soda kapağı açmamaya özen gösterirseniz bir sıkıntı olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı