Disk Belleği Dosyasının Hepsi Kullanılabilir mi?

Tuna Alp Acar

Decapat
Ben geçen gün, DXdiag giriş yaptım disk belleği dosyamda 1651 Mb kullanıldı, 8151 kullanılabilir alan olduğunu gördüm. Kafam karışmıştı ben 8151 tamamını nasıl kullanabilirim veya kullanma ihtimalim var mı? Nasıl kullanabilirim veya nasıl arttırabilirim?
Adsız.png

Öncelikle size Windows'un mantığını anlatayım:
Bilgisayarlarda iki adet veri depolama mantığı vardır. Birisi RAM (kısa süreli hafıza) ikincisi ise HDD veya SSD (uzun süreli hafıza) olarak bilinir. Örneğin bir program çalıştırdınız. Bunun bilgileri uzun süreli hafızadan kısa süreli hafızaya aktarılır ve program başlatılır. Ardından programın o anda ihtiyacı olmayan verileri uzun süreli hafızada kolay erişilebilecek bir alana kaydedilir. Burası da disk belleği oluyor.

Bu alan bilgisayarınızın kullanım alışkanlığına göre Windows tarafından otomatik şekillendirilir. Ne kadar kullanılacağını belirleyemezsiniz. Ancak C dilini kullanarak bir ".dll" dosyasına görev atayarak RAM'deki mevcut kullanılmayan dosyaların buraya aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için küçük bir örnek uygulama paylaşayım:

Reduce Memory v1.2

Bu dosyanın boyutunu nasıl artıracağınızı da anlatayım. Başlata sağ tıklayıp 'Sistem'i seçin. (Alternatif olarak 'Bu bilgisayar'a sağ tıklayıp özelliklere girebilirsiniz.) Soldaki menüden 'Gelişmiş Seçenekler'i seçin. 'Performans' menüsünün altından 'Ayarlar'ı seçin ve buradan 'Gelişmiş' menüsüne girin. 'Sanal Bellek' menüsünden istediğiniz diske istediğiniz kadar sanal bellek vermeniz mümkün.

Screenshot_182.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı