"Disk boot failure" Hatası

Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Dün akşam 2 kere bilgisayar mavi ekran verdi ve kapatmak zorunda kaldım. İkincisinde de biraz dinlensin diye bilgisayarı kapattıktan sonra elektriğini tamamen kestim. Sabah uyandım ve bilgisayarı açamadım. Disk boot failure hatasını vermeye başladı. Boot menüsüne girip boot aygıtını hard disk olarak ayarlayayım dedim. Listede hard diski görmüyor.

Ne yapabilirim? Lütfen direkt format at gibi tavsiyelerde bulunmayın. İçinde 700GB'a yakın verim var silinmesini istemiyorum.

Dİskin içeriğini silmediğiniz sürece format sadece işletim sistemini yeniden yüklemeye yarar direk bütün verilerinizi silmez. Sorununuza gelecek olursak anlattığınız durumdan yola çıkarsak diskinizde donanımsal bir sorun var gibi görünüyor. Başka bir sata kablosu ya da anakarta başka bir porttan bağlayarak deneyin.

Flash bellek ile format atmayı denedim ancak sadece Windows'u yüklememe izin vermedi. Sürücü seçerek yapmayı denedim orada da ikiye böldüğüm diskin iki bölümüne de yüklenemiyor hatası verdi. Şu an başka bir diskten boot ederek bilgisayarı açtım ve yedeklerimi E diskime atıyorum. C diskini biçimlendirip tekrar deneyeceğim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı