Disk klonlama sonrası Windows HDD'den açılıyor

AlperenBey06

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba Acer marka laptopuma 500 GB M.2 SSD aldım ve @Recep Baltaş'ın paylaşmış olduğu disk klonlama videosundakileri birebir yaptım. Windows'u SSD'ye klonlamış gözüküyor ancak BIOS'tan önceliği SSD'ye vermeme rağmen HDD'den başlatıyor. HDD0 olan yere basıp SSD seçemiyorum. Sadece sırasını değiştirebiliyorum. Nasıl SSD'den boot edebilirim? Görüntüler ektedir.

Dosya Ekleri

• sss.png
    sss.png
    29,6 KB · Görüntüleme: 39
  • f19b3c1f-25f8-4429-ae34-b77a4ae7f79c.jpg
    f19b3c1f-25f8-4429-ae34-b77a4ae7f79c.jpg
    215,5 KB · Görüntüleme: 42
  • WWWW.png
    WWWW.png
    8,2 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Merhaba Acer marka laptopuma 500 GB M.2 SSD aldım ve @Recep Baltaş'ın paylaşmış olduğu disk klonlama videosundakileri birebir yaptım. Windows'u SSD'ye klonlamış gözüküyor ancak BIOS'tan önceliği SSD'ye vermeme rağmen HDD'den başlatıyor. Nasıl SSD'den boot edebilirim? Görüntüler ektedir.

Bilgisayarın boot menüsünü açıp SSD'den Windows'a boot edin. Masaüstü geldiğinde Win+r tuşuna basıp MSConfig yazın ve sistem yapılandırmasına girin. Ön yükleme kısmına tıklayıp cihazınızdaki diğer Windows sürümlerini/indirmelerini kaldırın ve yeniden başlatın.

Bilgisayarın boot menüsünü açıp SSD'den Windows'a boot edin. Masaüstü geldiğinde Win+r tuşuna basıp MSConfig yazın ve sistem yapılandırmasına girin. Ön yükleme kısmına tıklayıp cihazınızdaki diğer Windows sürümlerini/indirmelerini kaldırın ve yeniden başlatın.

SSD'den Windows'a boot edemiyorum sorun orada hocam. Ön yükleme kısmında bunlar gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 111111111.png
    111111111.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 32
Hard diskte önemli/gerekli verileriniz yoksa hard diski formatlayıp yeniden denemenizi öneririm.

Bazı önemli dosyalarım mevcut ve bunları yedekleyecek halihazırda bir USB yok elimde maalesef.

Arkadaşlar sorunu çözmek yerine ortadan kaldırdım. Laptopa bağlı kendi HDD'yi çıkardım otomatik olarak sistem SSD'den çalıştı. Depolama alanım büyük ölçüde küçülse de çözüme ulaştım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı