Çözüldü Disk üzerindeki kilit işareti nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sertac44

Picopat
Daha fazla  
Birkaç tane program indirdikten sonra böyle oldu. Ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-07 220050.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-07 220050.png
    5,8 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran görüntüsü 2024-11-08 115515.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-08 115515.png
    66,4 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ayarlar gizlilik ordan da şiflrelemeyi kapat yapıp kapattım bitlocker gözükmüyordu sorun olurmu?
Bitlocker şifrelemesinin kapatılması herhangi bir soruna sebep olmaz, tam aksine herkese kapatmasını tavsiye ederim. Açık olması çeşitli sorunlara sebep olur/olabilir.

Ek: Format atılmasını gerektiren bir durum yok. Normal Windows özellik ve ayarı. @sertac44
BitLocker disklerinizi şifreleyen bir teknolojidir. Bilgisayarınız kapanmadan önce diskinizi şifreler. Siz tekrar bilgisayarı açınca bu şifre çözülür. Ancak diski alıp başka bir bilgisayara takarsanız kapalı iken verilerinize erişemezsiniz. Sadece BitLocker kurulumu hangi bilgisayar ile yapıldıysa o bilgisayar ile verilerinize ulaşabilirsiniz.

Bitlocker diye bir ayar var. O diski kilitliyor. Kapatmak için arama çubuğuna Device encryption ve ya bitlocker yaz, oradan açmak için gerekli ayarlara ulaçabilirsin diye biliyorum.

Ayarlar gizlilik ordan da şiflrelemeyi kapat yapıp kapattım bitlocker gözükmüyordu sorun olurmu?
Bitlocker şifrelemesinin kapatılması herhangi bir soruna sebep olmaz, tam aksine herkese kapatmasını tavsiye ederim. Açık olması çeşitli sorunlara sebep olur/olabilir.

Ek: Format atılmasını gerektiren bir durum yok. Normal Windows özellik ve ayarı. @sertac44

Çözüm

Teşekkür ederim.

Geri
Yukarı