Disk yönetimindeki siyah bölümlerin sebebi nedir?

fatih3830

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, disk yönetimimde şöyle bir hata var, siyah alanlar ayrılmamış görünüyor. 1TB M.2 SSD almıştım, eski Windows 240 GB olanda kuruluydu sanırım. Formatta sıkıntı yaşadım ama bütün bölümleri biçimlendirip M.2 SSD içine kurulum yaptım Windows'u ama sanırım temiz kurulum olmamış, bununla alakalı olabilir mi? Şunu da belirteyim, ntfs.sys mavi ekran hatası aldım artı olarak 240 GB SSD eski laptopuma takmak için çıkarınca önyükleme hatası almıştım. Bütün bu sorunlar bununla alakalı olabilir mi? Sonuç olarak da format atmadan çözebilir miyim? Windows 11 ve Office keyleri almıştım kaybetmek istemem ama tek çözüm formatsa da yapacak bir şey yok. Bilgisi olup yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
disk.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
En üsttekinin kurtarma bölümü silinmiş, en alttakinin de sistem bölümü. Format esnasında disk seçme bölümünde yapılan hataların sonucu bunlar.
Anladığım kadarıyla temiz format atmam lazım lakin bi rehber varmıdır format esnasında bütün kurtarma bölümlerini sildim 500 mb 16 mb gibi sadece PC de takılı üç bellek kaldı 240 ssd 1 tb ssd ve 1 tb hdd bunlarıda biçimlendirdim sonra m2 ssd seçtim ve kurulum yaptım bu anlattıklarımda hatayı nerde yaptım tam olarak

En üsttekinin kurtarma bölümü silinmiş, en alttakinin de sistem bölümü. Format esnasında disk seçme bölümünde yapılan hataların sonucu bunlar.
Artı olarak şunuda sorayım üsttede sormuştum ntfs.sys hatasıda bununla alakalı olabilir mi disk sağlıklarını kontrol ettim be sorun var yoktu

Sistemde sadece Windows'u kuracağınız M.2 diski bırakıp yazdığınız silme işlemlerini yapın. Tek disk kalınca "yeni"ye basıp onaylayın ve devam edin. Windows sildiğiniz bölümleri tekrar oluşturacak. Diğer diskleri en son takın ve gereksiz olan bölümleri alttaki yazılımla silin.

Olabilir hocam. Sistem bölümleri yanlış disklerde oluşturmuş.

Yedekleriniz yoksa diğer diskleri direkt biçimlendirin. O zaman yazılıma gerek kalmaz.

Ayrıca siz o hatayı 16 MB'lık sistem bölümünü sildiğiniz için alıyorsunuz.

Son düzenleme:
Sanırım sorun düzeldi her şerde hayır var derler Windows'u 240 SSD'ye kurdum oyunlarımı programlarımı M.2 SSD'ye aldım. Çözümü de şöyle anlatayım format esnasında disk seçim bölümünde kesinlikle eski Windows'un kurulu olduğu bölümü biçimlendirme değil altını çizmek istiyorum biçimlendirme değil silme işlemi yapılmalı ilk formatımda biçimlendirme yapmıştım ama saçma bir şekilde PC açılırken Windows ön yükleme yine eski SSD'den başlayıp sonra M.2'ye geçiyordu.
disk2.jpg

Yadımlar için teşekkürler hocam. Bu işleri çok severim PC ile uğraşmayı fakat ayda yılda bir kendi PC de sorun çıkarsa uğraşıyorum bu işlerle, ama kesinlikle format esnasında en dikkat edilmesi gereken disk seçme bölümü diğer her şeyi kurulum kendi hallediyor zaten

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı