Diskte 18.9 GB alan kayıp

Benim D diskimde Forza Horizon 4 (82 GB) Grand Theft Auto V (106 GB) yüklü. SSD 240 GB ama 223 olarak görünüyor bildiğimiz gibi. Sadece bu iki oyun var 188 GB yer kaplıyor. 16.1 GB yer kalmış. Toplam diski 223 olarak değerlendirdiğimizde 223-188= 35 GB yer kalması gerek. Ama 16 GB yer kalmış. Bunun nedeni ne olabilir SSD'nin içindeki şeylere CTRL + A yaptım özelliklerdende baktım 188 GB yer kaplıyor. 18.9 GB alanım kayıp.

Oyunlar ilk yüklendikleri boyutta kalmazlar. Bazı oyunlar daha kısa sürede indirilsin diye sıkıştırılır, oyunda bazı içerikler oyun sırasında vs. yüklenir. Oyun klasörlerinin boyutlarını atabilir misiniz?
İlk yanıtımda yanlış düşünmüşüm, şimdi düzelttim.

Benim D diskimde Forza Horizon 4 (82 GB) Grand Theft Auto V (106 GB) yüklü. SSD 240 GB ama 223 olarak görünüyor bildiğimiz gibi. Sadece bu iki oyun var 188 GB yer kaplıyor. 16.1 GB yer kalmış. Toplam diski 223 olarak değerlendirdiğimizde 223-188= 35 GB yer kalması gerek. Ama 16 GB yer kalmış. Bunun nedeni ne olabilir SSD'nin içindeki şeylere CTRL + A yaptım özelliklerdende baktım 188 GB yer kaplıyor. 18.9 GB alanım kayıp.
Kayıp değil aslında SSD üreticileri 1000 MB = 1 GB, Windows 1024 MB = 1 GB olarak ayarladığı için böyle. Herkeste aynı.

Klasör seçenekleri... Görünüm...gizli dosya ve korunan işletim sistemi dosyalarını göster. Bir de böyle hesaplar mısın?

Gizli öğeler açık durumda zaten. Diski oyun diski olarak kullanıyorum Windows farklı yere kurulu.

Klasör seçenekleri... Görünüm...gizli dosya ve korunan işletim sistemi dosyalarını göster. Bir de böyle hesaplar mısın?

Space sniffer tarzı bir uygulama ile kontrol edebilirsiniz.

Recyle bin klasör vardı. D diskinde nasıl oluyor bilmiyorum. Ancak eski oyunlarım vardı 4 GB 5 GB gibi onları sildim yaklaşık 16 GB yer açıldı teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı