Dişleri fırçalamaya rağmen ağız kokusu

alpagoo

Hectopat
Katılım
24 Mayıs 2018
Mesajlar
132
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
Günde 2-3 kez dişlerimi fırçalamama rağmen ağzım kokuyor ne yapmam gerek? 1 yıl önce çürük dişlerime dolgu yaptırmıştım çürük dişim yok.
 
Yanak ve dili de fircalayin.

Dis ipi kullanin.

Eger dis ipiniz de kotu kokuyorsa, dislerin arasindaki bakteri yuzundendir, dis doktorina gidin. Temizlemesi gerekebilir.
 
Faranjit, diş çürüğü, dildeki pas en çok kokuya sebep olanlar hocam. Bende kronik faranjit var ve doktor bu hastalıkla ve ağız kokusuyla ömür boyu yaşayacaksın demişti.
 
Gerekenler söylenmiş. Dil, diş, bademcik ve midenin herhangi birinden olabilir. Özellikle iyi bir ışığın altında bademciklerini kontrol et, bademcik taşı berbat kokar. KBB bölümüne görün, dişçiye görün, gerekirse onlar mide hastalıkları ile ilgili bir yere gönderirler.
 
Bademcik taşı için doktorlar pek bir şey yapmıyor. Kendin parmağınla veya ıslatılmış bir kulak çubuğunun ucuyla alacaksın. Bademcik taşının oluştuğu delikler basit bir ameliyatla kapatılabiliyor fakat 4-5 ay sonra vücut kendini onardığından dolayı orası geri açılıyor. Ayrıca bademcik taşı tek seferde temizleyip kurtulduğun bir şey de değil. Ceviz gibi şeyler çok tüketiyorsan bademcik taşlarını her sabah temizlemen gerekebilir. Ayrıca dilin arka taraflarında sarımsı bir tabaka bulunur bunu "Dil Fırçası ve Dil Macunu" kullanarak temizleyebilirsin ayrıca Dil kazıyıcı kullanmanızı önermem Dil kazıyıcıların insanlar üstünde belirli hastalıklar oluşturduğunu duymuştum. Midenizden yada dişinizden kaynaklanıyorsa tabikii bir doktora gidin. Ayrıca bence "Listerine" kullanmayın. Listerine ağız kokusunu engelliyor fakat bu sefer ağzınız biberiye gibi kokuyor ve etkisi 1 saat sürüyor. Etkisi geçince ağzınız kuruduğundan dolayı bu sefer ağız kokusu daha çok artıyor. Benim de eskiden senin gibi sorunlarım vardı ve sürekli araştırıyordum sonunda düzenli bakım yaparak kurtuldum bu illetten. Ayrıca diş macunu olarak Paradontax'ın sade diş macunlarını kullanmanızı öneririm.
 

Geri
Yukarı