Diyabet (şeker hastalığı) ve askerlik

Aga gitmek istemiyorum demeyi de unutma yoksa ciddi durumda olsan bile bile kendini askeriyede bayılır halde bulursun. Ben gittim. Şeker hastası olan astım, Epilepsi olan kişileri göndermişler. Tabi bunlar Askeriyedeki muayene de muaf edildi. Kriz geçirdiler, bayıldılar.

Bende kilodan muaf olabiliyordum. 103 kiloydum. Beni yakalayıp hava değişimi verdiler. Muaf edicekler Cuma günü sjsjsj

Aga gitmek istemiyorum demeyi de unutma yoksa ciddi durumda olsan bile bile kendini askeriyede bayılır halde bulursun. Ben gittim. Şeker hastası olan astım, Epilepsi olan kişileri göndermişler. Tabi bunlar Askeriyedeki muayene de muaf edildi. Kriz geçirdiler, bayıldılar.

Bende kilodan muaf olabiliyordum. 103 kiloydum. Beni yakalayıp hava değişimi verdiler. Muaf edicekler Cuma günü sjsjsj
çok garip bu arkadaşlar şeker hastası olduklarını söylememişler mi, hastaneye sevk falan istememişler mi bu işin bir standardı vardır özellikle askeriye gibi yerde gerçekten garip geldi bana hayırlısı bakalım

çok garip bu arkadaşlar şeker hastası olduklarını söylememişler mi, hastaneye sevk falan istememişler mi bu işin bir standardı vardır özellikle askeriye gibi yerde gerçekten garip geldi bana hayırlısı bakalım
Ya bunlar doktorlarıyla askerlik yapacağım diye inatlaşıp askere gidiyorlar. Sonra askerde sağlıkları kötüleşiyor ve iki günde geri gelmemek üzere eve postalayıp muaf ediyorlar. Bende doktorla askere gideceğim diye inatlaştım. Ultrason çektiler iki bacağımda da damar tıkanıklığı var. Birde düz tabanmışım yürürken yere yamuk basıyormuşum. Ayakkabılarım yamulmuş. Doktor gitmek zorunda değilsin demişti bana ama ben askere gitmek istiyorum orayı merak ediyorum dedim.

İlk hafta da toplu muayene yaptılar. Ben 106 kilo olmuştum. İki kere hastahaneye sevk ettiler. 1 hafta da 5 kilo verirsen askerliğe devam edersin dedi doktor. Bende 109 kilo oldum. Birde çok hasta olmuştum. Doktor o zamanda muaf edeyim seni dedi reddettim. 3 Ay hava değişimi vereceğini söyleyip vazgeçeyim diye 6 ay vermiş. Şimdi cidden vazgeçip verdiğim kilonun üç katını aldım. Bu sefer inatlaşmayacağım muafiyeti kabul edeceğim.

Ya bunlar doktorlarıyla askerlik yapacağım diye inatlaşıp askere gidiyorlar. Sonra askerde sağlıkları kötüleşiyor ve iki günde geri gelmemek üzere eve postalayıp muaf ediyorlar. Bende doktorla askere gideceğim diye inatlaştım. Ultrason çektiler iki bacağımda da damar tıkanıklığı var. Birde düz tabanmışım yürürken yere yamuk basıyormuşum. Ayakkabılarım yamulmuş. Doktor gitmek zorunda değilsin demişti bana ama ben askere gitmek istiyorum orayı merak ediyorum dedim.

İlk hafta da toplu muayene yaptılar. Ben 106 kilo olmuştum. İki kere hastahaneye sevk ettiler. 1 hafta da 5 kilo verirsen askerliğe devam edersin dedi doktor. Bende 109 kilo oldum. Birde çok hasta olmuştum. Doktor o zamanda muaf edeyim seni dedi reddettim. 3 Ay hava değişimi vereceğini söyleyip vazgeçeyim diye 6 ay vermiş. Şimdi cidden vazgeçip verdiğim kilonun üç katını aldım. Bu sefer inatlaşmayacağım muafiyeti kabul edeceğim.
anladım cevapladığınız için teşekkür ederim, ayrıca geçmiş olsun umarım sağlığınıza kavuşursunuz.

Evet diyabet hastalığı raporun var ise, hba1c testin normal bile çıksa, ben sadece glifor kullanıyorum, şeker aralığın normal bile çıksa sonuçta bu hastalığının olduğu kesin. sağlık yönetmeliğine göre komplikasyon yapmamış diyabete giriyor. muaf tutuldum.
Bende iki sene önce şeker çıktı doktor önce diyet dedi. Sonra geçmedi ve Homair ve İnsulin seviyem yüksek çıktı ve artık tip 2 diyabetsin deyip ilaç glifor içiyorum ve ilaç raporu çıkardı. Ayrıca hipertansiyon hastasıyım ve bunun için üç tane ilaç kullanıyorum. Anjiyo oldum ve anjiyo sonrası aterosklerotik kalp hastalığın var dedi ve tansiyon ilaçlarımın dozunu yükseltip bir de ator diyr ilaç başladı ve bu ay askerlik muayenesi olma durumum var sizce ben muaf tutulur muyum? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Bende iki sene önce şeker çıktı doktor önce diyet dedi. Sonra geçmedi ve Homair ve İnsulin seviyem yüksek çıktı ve artık tip 2 diyabetsin deyip ilaç glifor içiyorum ve ilaç raporu çıkardı. Ayrıca hipertansiyon hastasıyım ve bunun için üç tane ilaç kullanıyorum. Anjiyo oldum ve anjiyo sonrası aterosklerotik kalp hastalığın var dedi ve tansiyon ilaçlarımın dozunu yükseltip bir de ator diyr ilaç başladı ve bu ay askerlik muayenesi olma durumum var sizce ben muaf tutulur muyum? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Haha birkaç doktora sevk olman gerekecek. Bu doktorlardan birisi sana muhakkak Askerlik yapmak istiyor musun? diye soracaktır. Hayır dersen muaf edebilirler. Bir şekilde yoğun bir güne denk gelip işlemlerin aceleye gelirse seni askere gönderebilirler ama gider gitmez ilk hafta da oraya ayak uyduramayacağın için kendini evde bulmuş olursun. Ben askere gittiğimde Şeker hastası ve epilepsi olan insanlarıda göndermişlerdi. İkinci günde bayıldılar ve muaf edildiler.
Kalp Hastası olduğun için gitmene bile gerek kalmayacak. E Nabıza hastalıkların ile ilgili herşey düşmüştür kafan rahat olsun ama gitmek istiyorum deme gidip görmen için bile göndermeye meyilliler. Normalde bende damar tıkanıklığı var doktor gitme dedi ve gittim gördüm günümü.

Bu arada ben bugün muaf oldum. Bu muafiyet hiçbir şekilde hayatımı etkilemeyeceğini söylediler. Kpss girip memur bile olabilirmişim.

Anladım, hastalıklarımla ilgili her şey rnabızda var. Reçetelerim hangi ilaçları kullandığım vs. Zaten birçok kez ya tansiyon, ya göğüs ağrısı ya da ritimden acillik oldum birgün hastanede de yattım hatta. Şuan yaygın anksiyete ve depresif nöbetten ilaç raporum var Lustral ve Gyrex kullanıyorum. Kalp ve tansiyondan raporum var excaliba 40plus, nexivol 10, hyperium ve beloc zok 25 mg ile ator 50 mg kullanıyorum. E 11.9 diabetes metillus komplikasyomsuz olaralta ilaç raporum var ve orada da glifor kullanıyorum günde iki kez. Yani bu hastalıklarla gideceğimi sanmıyorum zaten sorarsalar gidebilmem mümkün değil derim çünkü gün içinde sürekli kalbim ağrıyor, nefes darlığı ya da baş dönmesi oluyor. Oldu ki aceleye geldim ve kurul askerlik için uygundur dedi o zamanda karara itiraz ederim. Diğerleri neyse de tansiyon ve kalp ağrısı tahammül edilecek gibi değil.

Anladım, hastalıklarımla ilgili her şey rnabızda var. Reçetelerim hangi ilaçları kullandığım vs. Zaten birçok kez ya tansiyon, ya göğüs ağrısı ya da ritimden acillik oldum birgün hastanede de yattım hatta. Şuan yaygın anksiyete ve depresif nöbetten ilaç raporum var Lustral ve Gyrex kullanıyorum. Kalp ve tansiyondan raporum var excaliba 40plus, nexivol 10, hyperium ve beloc zok 25 mg ile ator 50 mg kullanıyorum. E 11.9 diabetes metillus komplikasyomsuz olaralta ilaç raporum var ve orada da glifor kullanıyorum günde iki kez. Yani bu hastalıklarla gideceğimi sanmıyorum zaten sorarsalar gidebilmem mümkün değil derim çünkü gün içinde sürekli kalbim ağrıyor, nefes darlığı ya da baş dönmesi oluyor. Oldu ki aceleye geldim ve kurul askerlik için uygundur dedi o zamanda karara itiraz ederim. Diğerleri neyse de tansiyon ve ka
Hiçbirşey söylemene bile gerek yok hiç uğraştırmadan muaf edecekler seni. Sağlık Ocağı doktorun hastalıklarını görecek geçmiş olsun diye Hastahane sevki yapacak. İşlemler bir hafta sürer. Bu yüzden şu e devlette askerlik işlemlerini yaptırmana şu kadar kaldı diye yazar. Bir hafta kala hepsini halledersin. Ben o gün bitince başladım işlemler yapılırken yoklama kaçağı olmuşum ama sorun yok. Vakaya kalana kadar olabilirsin.

Bugün başlattım işlemlerimi, aile hekimi boyumu 172, kilomu 107 ölçtü. Boy kilodan dolayı engel var dedi. Hipertansiyon, diyabetes metillus, aterosklerotik kalp, major depresyon ve anksiyete yazdı hastaneye sevk etti. Hastanedeki doktor kullandığım ilaçlarımı yazdı, ekg ve eko çekti sonra holter takalım yarın sabah gel ona görr sonuç çıkaralım dedi. Yarın sabah gidicem işte.

S
Bugün başlattım işlemlerimi, aile hekimi boyumu 172, kilomu 107 ölçtü. Boy kilodan dolayı engel var dedi. Hipertansiyon, diyabetes metillus, aterosklerotik kalp, major depresyon ve anksiyete yazdı hastaneye sevk etti. Hastanedeki doktor kullandığım ilaçlarımı yazdı, ekg ve eko çekti sonra holter takalım yarın sabah gel ona görr sonuç çıkaralım dedi. Yarın sabah gidicem işte.
Sonuç ne oldu. Heyete sevk etmişlerdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı