Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sigara haramdır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız ben haram değil mekruh diye biliyorum. Mekruh ta haram a çok yakın bir şey diye biliyorum

Attığın haberlerin içeriğine bakarsan orada da diyanetin siyasete karıştığına dair iddiaların bulunduğunu görebilirsin. :)

Benim diyanetle bir sorunum yok. Fakat bu ülke laik bir ülke, Müslüman bir ülke değiliz. Siyasette olan şeylere diyanetin karışması saçma bir şey. Diyanet açıklama yapsın, fetva versin ama gidip olayların üstüne yapması sence mantıklı mı? Din ve devlet işlerinin ayrı ilerlemesi gerekirken tek adam rejiminde bu tam tersine ilerliyor şu anda.

Bunun tek adam rejimiyle alakası yok yine de.

Sigaraya haram demek haram:) Kur'an'da direkt haram denmeyen bir şeye haram denmez.

Şahsen sigaraya teşvik etmelerini beklerdim; pahalılar, vergisi var, zammı var... Kendi politikalarıyla çelişiyorlar.

Bir şey yazmak istemiyorum birisi şikayet eder içeri alınırız şimdi. :D

Bunun tek adam rejimiyle alakası yok yine de.
Bu yorumunuzla "diyanetin siyasi işlere karıştığını" kabul etmiş oluyorsunuz. Konu başından beridir anlatmak istediğim buydu. Sonunda kabul etmeniz, güzel bir şey. Peki neyle alakası var sizce?

9 Şubat itibariyle Diyanet İşleri Bakanlığı sigarayı haram kabul etti.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Haram değil ama mekruh. Zaten takan mı kaldı.

Bu yorumunuzla "diyanetin siyasi işlere karıştığını" kabul etmiş oluyorsunuz. Konu başından beridir anlatmak istediğim buydu. Sonunda kabul etmeniz, güzel bir şey. Peki neyle alakası var sizce?

Diyanet siyasi işlere karıştığını kabul etmiyorum kesinlikle. Çünkü böyle bir örnek yok. Adam ilgilendiren konularda açıklama yapıyor. "Rejimle alakası yok yine de" yazdığımdan dolayı yanlış anlamışsınız ben cümleyi iki üç kere düzenlediğim için biraz yanlış olmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı