Diyanet işleri başkanlığı: "Fiyatları tayin eden Allah'tır"

Fetva 2017'de yayınlanmış diye anladım. Kim ne derse desin bu kurum kapatılmalı. Belki düzgün bir revize ile düzelebilir ama çok düşük bir ihtimal.
O zaman Atatürkçü kesilirler hemen!
Diyanet'i Atatürk kurdu derler, anında.
Bunlara göre hem din düşmanıdır hem de en kullanışlı dayanaktır.
 
Allah kapitalistmiş. Desenize Stalin o yüzden ateistti.
(Çarpılacağız yeter dalga geçmeyelim 😄)
Haber eksik aktarılmış buraya. 2 açıklama var, Allah'lı olan açıklamanın hadis olduğu söylenmiş.

"
Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusu üzerine verilen fetvada, “İslam dininin, alım satım akitlerinde kesin bir kâr haddi koymadığı, bunu piyasa şartlarına bıraktığı” belirtildi. Ancak fetvada yer verilen bir hadis dikkat çekti. İlgili kısım ve hadis şöyle:

“Konuyla ilgili olarak Allah resulü, fiyatlar artmaya başladığında kendisinden bu duruma müdahale etmesi istendiğinde şöyle buyurmuştur, ‘Şüphe yok ki fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren, rızıklandıran ancak Allah’tır. Ben sizden herhangi birinin malına ve canına yapmış olduğum bir haksızlık sebebiyle o kimsenin hakkını benden ister olduğu halde, Rabbime kavuşmak istemem.’”

"

Allah bir şeydir diyemem ama Kuran'da özel mülkiyet ve serbest piyasacılık çok bariz var. Kapitalizm= Sosyalizm bu arada. Stalin boşuna ateist olmuş bundan dolayıysa. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı