Diyanetin bütçesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece güldüm. Orta doğuya bak kim yozlaşmış görürsün. Laikliği bu kadar iyi biliyorsun o zaman neden diyanet yerine tüm dinleri kapsayan bir kurum açılmıyor?
Aynen öyle işte, o Orta Doğu'daki beğenmediğin yozlaşmış Araplar var ya hani, şu konuşmalarınla onlardan farkın kalmıyor. Onlar kendi dinleri dışında hiçbir dine saygı duymuyor, sen de kendi düşüncen dışında kimsenin düşüncesine saygı duymuyorsun. Ayrıca diğer dinleri önemsediğini falan göstermeye de çalışma, daha kendi ülkendeki çoğunluk dine saygın yok, diğer dinlere mi saygı göstereceksin de diğer dinlerin de kapsandığı bir kurum açılmasını istiyorsun?
 
Gerçeği niye inkar edelim? Eğitime ayrılan bütçe az, diyanete ayrılan bütçe fazla :D. Yalanı inkar ettik diye gerçeği yalanlayacak değiliz.
Yalan olsun diye atmamıştık. Niyet farklıdır. Siz hala ona takılmışsınız. Hala arkadasınız kaplumbağa misali.
 
Bildiğiniz gibi Diyanet adındaki gereksiz kurumun 12,9 milyar lira bütçesi var. Diyanetin ülkeye ne faydası var? Tek yaptıkları millete namaz kıldırmak. Namaz kıldırdıkları için 12,9 milyar lira alınır mı? Dini hurafe merkezine 12,9 milyar lira verilir mi? Türkiye'nin cumhurbaşkanı olsam ilk yapacağım şey, Diyaneti kapatmak olur. Sol elle yemeği şeytan yer diyen bir kurum. Tabi ki dini dayanakları var.
Diyanete harcanan parayla beş pandemi bitirirdik.
 
Aynen öyle işte, o Orta Doğu'daki beğenmediğin yozlaşmış Araplar var ya hani, şu konuşmalarınla onlardan farkın kalmıyor. Onlar kendi dinleri dışında hiçbir dine saygı duymuyor, sen de kendi düşüncen dışında kimsenin düşüncesine saygı duymuyorsun. Ayrıca diğer dinleri önemsediğini falan göstermeye de çalışma, daha kendi ülkendeki çoğunluk dine saygın yok, diğer dinlere mi saygı göstereceksin de diğer dinler için bir kurum açılmasını istiyorsun?
İnanan inanır bir şey diyemem ama benim param o kişinin inancı uğruna gereksiz yere harcanıyorsa bana söz hakkı düşer. Ve kimseyi tanımadan bu kadar kesin konuşma. Benim kime, neye saygım olduğu seni gram alakadar etmez. Neyse göz ardı tuşuna bastım geçtim.
 
Diyanet'in bütçesi bana da fazla geldi, ama Diyanet'in kapatılmasını isteyenlere katılmıyorum, kapatılması saçma olur, onlarında yaptığı ufak tefek işler var.

Ben kapatılsın diyenlerden değilim fakat reform geçirmesini isterdim. Doğru düzgün bir bütçe verilmesini. İktidar olan siyasi partiyi desteklemek yerine tarafsız olmasını. İnanmayan ve başka din ve inançlara sahip kişilerin vergilerinin dinayet kurumuna gitmemesini. Dinayet kurumunun sadece Müslüman'lar için değil diğer bütün semavi dinleri kapsamasını isterdim çünkü Türkiye de sadece Müslüman'lar yaşamıyor veya Müslüman bir ülke değil. Mesela gidip aza yetinin dedikten sonra milyon dolara alınan arabaya binmemesi gibi.
 
Tek soru soru soracağım. Bu bütçeyi onaylayan ve destekleyen, ayrıca dinin önemli olduğu 5 camii az 6.sını yapalım diyenler cevaplasın.

Evde 5 kişi yaşıyorsunuz. 1 kişi çalışıyor. Ev kira. 2500 TL geliri var. Fatura kira ödediğinizde 500 TL para kalıyor. Bunu bu evin faydası için mi kullanırsınız, mesela çocuğun eğitimi, gelişimi ve sağlığı için mi? Yoksa bu evdeki yaşayanların inancı için mi?

Din karın doyurmaz. Kimin karnını doyurur biliyor musunuz?
Din satanların, yani din tüccarlarının.
 
@Arthur_Callahan Laiklik : Din ve Devlet işlerinin ayrılması. Sekülerizm : Ahiret ve dini hayattan çok toplumun dünya hayatına odaklanmış bir şekilde işlediği yapı, şimdi sen bana söyle her adım başı Cami, Cemaat, Tarikat varken nasıl sekülerizm yapacaksın? Baştan söyleyeyim bizim sözlüğümüzde sekülerizm ve laiklik aynı anlamda kullanıyor, Atatürk vakti böyleydi şahsen, sonra değiştirildi bu anlam.
Eki Görüntüle 1029440

Ben geldim, selam! :).


Bütçe fazla. Biraz düşürülebilir.
Personel sayısına bak bir de, hala fazlaca Doktor alınması gerekirken Devlet din adamlarına para harcıyor. Böyle bütçe planlaması yaparsan israf edersin. 90.000 cami ne diye var diye sorar insan. Bari o kadar camiyi bir hayvan barınağına, mülteci kampına falan çevirsinler daha yararlı olur.
d.JPG
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı