Diyet yaparken sağlıklı şekilde kalori arttırımı nasıl yapılır?

LentiX

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İyi Sosyaller. Yaklaşık 1 haftadır diyet yapıyorum ve kalorilerimi arttırmak istiyorum çünkü günde 500-600-700 kalori oluyor ve bu sağlıklı değil.
Mesela.
2 adet orta boy haşlanmış yumurta+4 adet çeri domates+1 adet salatalık+1 dilim peynir+1 dilim dana janbon = ortalama 350 kalori falan yapıyor.
Akşamları ise marul+mısır+domates+salatalık ile bir salata yanında ton balığı veya tavuk göğsü. Bazen de yoğurt = 311-350 kalori arası değişiyor.
Ara öğün yapmıyorum.
Sabah 5 km yürüşten sonra kahvaltı yapıyorum sonra da akşam yemeğimi 4-5 gibi yiyip bir daha da bir şey yemiyorum.
Günde +3l su içiyorum fakat bu kalori az mı? 127 kg 196 boyum var hedefim 90 kg düşmek. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Yani önerinin kalorinin altındasınız bu çok düşük bir sayı bunu 1000 veya 1200 bandına cekmelisiniz. Egzersiz yapıyorsunuz bu gayet iyi gün içinde hareketli iseniz çok güzel bir şey bir de günlük kalori ihtiyacınız belirlemelisiniz genelde bu 1800 ile 1600 arasında olur. Buna göre de kalori açığı oluşturmak için kendiniz bir program yapabilirsiniz.

Yani önerinin kalorinin altındasınız bu çok düşük bir sayı bunu 1000 veya 1200 bandına cekmelisiniz. Egzersiz yapıyorsunuz bu gayet iyi gün içinde hareketli iseniz çok güzel bir şey bir de günlük kalori ihtiyacınız belirlemelisiniz genelde bu 1800 ile 1600 arasında olur. Buna göre de kalori açığı oluşturmak için kendiniz bir program yapabilirsiniz.

Hocam önerilen kalorim 4238.125 kilo 195 boyundayım ama şimdi sağlıklı beslenincede dediğiniz gibi 1500 kalori falan alabiliyorum. Zaten 1 haftadan beri diyette olduğum için artık eskisi gibi acıkmıyorum. Fakat diyetimde az miktarda da olsa akşam pilav da ekleyeceğim. Yoksa günlük 600-700 kalori almaya devam edersem kastan gidecek. Bence en sağlıklısı dediğiniz gibi yapmak. Teşekkürler.

Geri
Yukarı