Diyetisyene uğramadan kendime en uygun diyet listesini nasıl bulurum?

  • Konuyu başlatan TSML
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 447

TSML

Hectopat
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
1.004
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba 18 yaşındayım 104 kilo 192 boya sahibim sonbahara doğru düğünümüz olacak ve fit bir gömlek giyebilmek istiyorum göbek ve göğüs kısmım çok fazla diyetisyene gitmem gerekir mi? Su diyeti gibi şeyler yapıp bayılmak istemiyorum. Kendime uygun bir diyet hazırlayabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diyetisyene gitmek en sağlıklısı olacaktır. Spor yapıp kas kütlenizi arttırırsanız vücut şekliniz aynı ağırlıkta olsa bile düzelir.
 
Kardeşim kalori saymak. Tek yapacağın şey bu. Diyetisyen sana sağlıklı yiyecek listesi ile kalorine uygun yerleştirilmiş gereksiz bir tablosunu verecek. Bir şey bilmeden diyetisyene gidin diyenlere bakma. İndir diyetkolik programını daha sonra al 1500 kalori günde bak nasıl gidiyor kilo.
 
Vücut ölçülerine göre ve Makro/Mikro sonuçları eldebiliyorsun. Ağırsağlam'ın sitesinde bunla alakalı bir içerik bile var.

Vücut ölçülerini kullanarak senin gibi bir bireyin günde en sağlıklı olarak kaç kalori alacağını, zayıflamak istiyorsa ne kadar alacağını ve kilo almak istiyorsa ne kadar alacağını gösteren hesaplama sistemi mevcut. Bu bağlamda Makro Mikro ayarlamalarını da kendine göre yapabiliyorsun. Ve besin tablosu çıkarabiliyorsun bu Makro ve Mikroya göre.
 
@Khazzo35 hocamın dediğine göz atabilirsin eğer ben bunla uğraşamam diyorsan kabaca şöyle bir şey yapılabilirsin;

Kahvaltıda yulaf + antioksidan, öğle vakti tavuk göğsü+ salata, akşam tavuk göğsü ve meyve.
Beraberinde en az 3 litre su.
Böyle bir programla 2 ay takılman yeterli olur herhalde, alacağın kaloriyi de hesaplaması sana kalmış.
Beraberinde spor salonuna gitmeni öneririm aksi takdirde daha uzun dönemde yağ yakmak için uğraşırsın.
 
Yine de eklemek isterim ki şu anki vücut endekslerin baz alındığında senin vücudunun günlük alması gereken kalori miktarı (misal) 2500 kalori ise, kilo vermen için bu kalori miktarının en az %10 eksiğini alman gerek. (2500-250=2250) almalısın en fazla.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı