Dizel vs Benzin vs Benzin&LPG

Ama fabrika çıkışlı benzin&lpg olan arabalar var mesela Honda civic. Fabrika çıkışlı lpg pek zararlı olmaz diye düşünüyorum.
fabrika çıkışlı LPG'nin tek farkı garanti kapsamında olması diye biliyorum. LPG kullanmak hafif araçlar için belki sorun olmayabilir fakat büyük ve ağır sayılabilecek araçlar için, özellikle düşük hacimli motorda zamanla sıkıntı yaratabilir.
 
Bence en ideali benzin. Turbo mu atmosferik mi bu da kişisel tercih, bence atmosferik benzinli. LPG hem motoru yıpratıyor hem de güçten düşüyor. Fiyat farkını göz ardı edersek 1lt benzin, 1lt LPG'den daha fazla km yapıyor (aynı motor ve aynı koşullarda). Dizele gelecek olursak genel olarak masraflı, dizel bir aracı ilk alırken verilen fiyat farkını amorti etmek için epey bir km yapmak gerekiyor. Ayrıca çoğu dizel motor da çok sesli, motor ve kokpit arası iyi bir yalıtım istiyor bu da ek masraf.
 
Öncelik fabrika çıkışlı lpg, eğer bulamıyorsam benzin. Dizelin tek olayı maliyetti artık pek bir numarası kalmadı benzin ve dizel fiyatları eskiden yarı yarıyaydı şimdi başa baş.
 
Şahsi kullanımım için benzin, diğerleri seçeneğim bile değil. Aslında beğendiğim ama sırf dizel motorla geliyor diye almaktan vazgeçtiğim birkaç araba var geçmişte.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı