Dizüstü bilgisayar ısınma problemi

GoveNEX

Hectopat
Arkadaşlar selam, güzel bir şekilde bakır bloğu ve fanı temizledim. Termal macunu ince bir şekilde sürdüm, anlamsız bir biçimde hâlâ ısınmaya devam ediyor. Boştayken CPU 62°C GPU 57°C değerlerinde dolaşıyor. Fakat herhangi bir oyuna girdiğim vakit GPU ve CPU sıcaklığı 90°C bulmaktadır.

Kullanılan macun: XIGMATEK PTI-G3606

Valorant ve Rocket League girmekteyim. Hayır, FPS sabitlemiyorum bu dizüstü üzerinde ısınma dereceleri daha önce bu kadar fazla olmuyordu.
Belki virüs vardır.
Siz iyi bir antivirüsle taratın en iyisi.
Driver Booster, Advanced System Care vs. kullanıyorsanız yazın.

Eğer yeterli şekilde hava akışı alamiyorsa yeterince sogutamaz fanların olduğu yeri boşluk bırakmaya çalışın ve diz üstü bilgisayarların için soğutucular var onlardan birtanesi alıp altına koyup sogutabilirsiniz.
Notebook ve Laptop Soğutucu Fiyatları, Modelleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe buradan soğutuculara bakabilirsiniz.

Belki virüs vardır.
Siz iyi bir antivirüsle taratın en iyisi.
Driver Booster, Advanced System Care vs. kullanıyorsanız yazın.

Format atalı 15 gün oldu, bu süre zarfı içerisinde İnternet üzerinden ne olduğu belirsiz uygulamaları indirmedim. Ayrıca sistemimde Driver Booster ve Advanced System Care bulunmamaktadır.
Önerebileceğiniz etki sağlayacak soğutucu varsa neden olmasın. Hadron, İnca, Frisby gibi ne olduğu belirsiz markalardan ürün satın almak istemem.

Undervolting yapmalısınız. Bu size yaklaşık 10 derece soğuma sağlar. Ekran kartında da ısınma yüksektir muhtemelen. Oyunlarda ekran kartı (GPU) sıcaklığı işlemcininkinden yüksekse bu işlemci sıcaklığını da artırır. Laptoplar kompakttır ve işlemci ile ekran kartı aynı bakır borularla soğutulur bu nedenle biri ısınırsa diğerini de ısıtır. GPU için undervolting yapmak için MSI afterburner kullanabilirsiniz. CPU için ise Intel işlemciler için kullanımı basit bir uygulama olan XTU kullanabilirsiniz yada daha kapsamlı olan ve AMD işlemcilerde de çalışan ThrottleStop kullanabilirsiniz.

Detaylı bilgi isterseniz devam edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…