İyi akşamlar dostlar. Bilgisayarıma 2'nci işletim sistemi olarak Linux kuracağım fakat internette bunun garantiyi bozup bozmadığı hakkında doğru dürüst bir yanıt yok. Bilgisayara ek bir işletim sistemi kurmak garantiyi bozar mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Dahiliye kurarsanız bozulabilir çünkü sistem dosyasını değiştirip bozulması ihtimali var (çok düşük), bu yüzden garanti kapsamı dışında kalır fakat harici (ekstradan bağladığınız) ürün ise sıkıntı yoktur, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Dahiliye kurarsanız bozulabilir çünkü sistem dosyasını değiştirip bozulması ihtimali var (çok düşük) bu yüzden garnti kapsamı dışında kalır fakat harici (ekstradan bağladığınız) ürün ise sıkıntı yoktur gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
2. işletim sistemi kurarken yanlışlıkla EFI bölümünü silerse neden garanti dışı kalsın?
1. işletim sisteminin ISO'sunu kurar USB'ye ve dosyaları onarıp kullanmaya devam eder.
Dahiliye kurarsanız bozulabilir çünkü sistem dosyasını değiştirip bozulması ihtimali var (çok düşük), bu yüzden garanti kapsamı dışında kalır fakat harici (ekstradan bağladığınız) ürün ise sıkıntı yoktur, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.