Dizüstü bilgisayarda Intel HD yerine NVIDIA ekran kartına geçme

Katılım
13 Mart 2021
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, dizüstü bilgisayarımda NVIDIA bir ekran kartı bulunuyor ama bunu kullanamıyorum. Dizüstü ekranı HD Graphics'e bağlı. Bunu ekran kartına geçirmek mümkün müdür?
 
Günlük işler için dahili olan HD grafik kartını oyun vb. işler için harici NVIDIA kartını kullanır. Eğer bu şekildeyse bir sorun yok zaten.
 
Yüksek grafik isteyen durumlarda bilgisayarınız otomatik olarak NVIDIA ekran kartını kullanacaktır zaten. Laptoplarda çok tavsiye edilmez diye biliyorum bu işlem.
 
Kullandığınız programda hangi ekran kartını kullanacağınızı NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarlayabilirsiniz. Oyunlarda tavsiye edilen yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olur. Bu seçeneği de masaüstü sağ click-> NVIDIA Denetim Masası->3D ayarların yönetilmesi->program ayarları sekmesine gidip listeden seçtiğiniz uygulamanın altında çıkan entegre (Intel Graphics) ya da yüksek performanslı (NVIDIA işlemcisi) olarak değiştirebilirsiniz. Listede çıkmayan uygulamaları sağ tarafta bulunan ekle butonuyla ekleyip ayarlamanızı yapabilirsiniz.
 
Son güncellemeler ile Nvidia ile olmayabilir. Adımları izleyip deneyin.
Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik Ayarları/Evrensel Uygulama deyin. Buradan istediğiniz oyunu veya programı seçip yüksek performans olarak ayarlayın.
 

Geri
Yukarı