Dizüstü Bilgisayarın Bataryasının Çıkartılamaması Sorun Olur Mu ?

Çok fazla oyun oynayan biriysen batarya erken bozulur çünkü sürekli şarza tak çıkar yapıyosun. Bataryayı çıkarınca daha iyi performans verir. Gta 5'te pil takılı 22fps alırken çıkarınca 28 oluyor. Yinede alınabilir.

Batarya takılı ve sürekli şarjda kullanırsan çok iyi bir senaryo ile karşılaşır mısın onu tam olarak bilmiyorum. Recep Baltaş bir video da artık eskisi gibi olmadığını takılı olarak kullanmanın bir zararı olmadığını belirtmişti. Sürekli adaptörü çıkarıp takmak da çok iyi değil ama arada boşaltıp doldurmak iyi oluyor. Bataryayı komple çıkarıp kullanmak hiç iyi değil. Bunun nedeni elektrik dalgalanmalarında veya kesintilerinde donanımların zarar görebilir. En kötü senaryoda garanti kapsamı dışında kalırsın. Elinde bozuk bir laptoptan geriye hiçbirşey kalmaz. Ayrıca bataryanın uzun süre PC'den uzak kalması da doğru bir hareket değil. Ben oyunda uzun süre kalıyorsam dolu olsa bile çıkarmıyorum. Ancak oyun oynamayacaksam batarya da kullanıyorum. Tercih sana kalmış...

Bataryasız kullanmak çok yanlış, şebekelerde ani elektrik dalgalanmaları ve kesinteler olabilir batarya bu durumlarda devreye girerek bileşenleri korur. Kullanılmayan eşyaların ömrü tabikide uzun olur, batarya ömrünü uzatmak için anakartı yakabilrsiniz.

Batarya kalsın da ürüne zarar gelmesin. Batarya dediğin ne (macbookların ki baya pahalı gerçi) yaklaşık 100 tlye orjinal laptop bataryası satılıyor. Pc'nin bozulmasındansa farzetki 2 yıl kullandınız yenisini alır 2 yıl daha kafanız rahat kullanırsınız. Kaldı ki 2 yıldan fazla gider kullanım ömrü. Pil kalibrasyonu yapmayı öğrenin internetten. Ne olduğuna bakın anlarsınız dediğimi. Birde şöyle birşey okumuştum eskisi gibi bir madde kullanmıyorlarmış laptop pillerinde. LiOn (?) denilen bataryaların günümüzde rahatça pilde de kullanılabildiği yazıyordu. Arada bir pil kalibrasyonu yaparsınız olur biter. (Aynı yazıda artık %100 bitirmeden de pil kalibrasyonu yapılailiyormuş. Yani arada %20 arada %40 arada %60 boşaltıp doldurabilirsiniz, böylece hem pil kalibre olur hem de batarya cycle süresi çabuk bitmezmiş ve pile zarar gelmez diyor. Ancak arada bir pilin genel performansı için %90 bitirip geri doldurmak (tam kalibrasyon) yararlıymış yinede.) Kullansanızda kullanmasanızda pil bitecek. Cycle süresi 300-500 şeklinde oluyormuş bu pillerin. Zaten ömürleri biraz kısa senin anlayacağın. Macbook'ta ama 1000 cycle ömrü var. Çünkü o akıllı batarya ve çıkartılamıyor tümleşik. Ama normal laptoplarda durum anlattığım gibi.

Bence takma bir yerlere giderken kullan sadece bataryanın ömrü bitmez hem ilerde laptopu satarsan falan kullanılmadı yada az kullanılmış dersin

Bataryayı çıkar diyen arkadaşları raporlamak yerine başlıktaki yanılgıları düzeltmek daha doğru olacak sanırım.

1) Cihaz çok eski ya da yıpranmış değilse ve "olması gerektiği şekilde tasarlanmışsa" bataryanın sürekli fişe takılı olmasının batarya ömrüne çok fazla etkisi olmaz.

2) Bataryayı sürekli boşaltıp tekrar yüklemek, sürekli fişte kullanmaktan çok daha çabuk batarya ömrünü tüketir.

3) Batarya "dolu" iken cihazdan söküp kenara koymak da fişe takılı şekilde çalışması kadar ömründen yer. Bataryadaki hücreler dolu olduğu sürece zamana bağlı sürekli yıpranmayı devam ettirir.

4) Cihaz prize bağlı değilken elektrik şebekesinde oluşabilecek bir problem çok daha büyük sorunlara neden olur.

5) Batarya dolduğu zaman şebekeden aşırı yükleme yapmaması için gerekli koruma cihazlarda zaten bulunuyor.

Not: Şimdi aklıma geldi, arada bir (çok sık olmasına gerek yok) bataryadaki yükü boşaltmak gerekir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı