Dizüstü bilgisayarımı aldığım zaman FreeDOS olarak gelmişti. Nasıl kurduğumu pek hatırlamıyorum. Security Bootu aktif etmek istiyorum fakat Security Boot ayarını değiştiremiyorum. İki tane yöntem denedim. Bunlar:
Fast Boot'u kapatmak
Set Administrator Password oluşturup BIOS'a girmek
Son olarak denemek istediğim ise BIOS'a girip "Security > Boot Mode > UEFI with CSM > UEFI" yapmak
Son yöntemi de denemek istiyorum ancak yapacağım bu değişikliğin dizüstü bilgisayarımda hataya sebep olmasını istemiyorum. UEFI desteği olup olmadığını anlamak için ne yapmam gerekiyor? AIDA64 Extreme programını kullanarak BIOS kısmına baktım ama çıkarım yapamıyorum. Aynı zamanda "Sistem Bilgisi > BIOS Mode" kısmına da baktım. Anakartın BIOS'una girdiğimde "Boot Mode > UEFI with CSM" yazıyor ama neden sistem bilgisinde UEFI yazıyor onu da anlamadım,
Dizüstü bilgisayarımı aldığım zaman FreeDOS olarak gelmişti. Nasıl kurduğumu pek hatırlamıyorum. Security bootu aktif etmek istiyorum fakat Security boot ayarını değiştiremiyorum. İki tane yöntem denedim. Bunlar:
Fast Boot'u kapatmak
set administrator password oluşturup BIOS'a girmek
son olarak denemek istediğim ise BIOS'a girip "Security > boot mode > UEFI with CSM > UEFI" yapmak
Son yöntemi de denemek istiyorum ancak yapacağım bu değişikliğin dizüstü bilgisayarımda hataya sebep olmasını istemiyorum. UEFI desteği olup olmadığını anlamak için ne yapmam gerekiyor? AIDA64 Extreme programını kullanarak BIOS kısmına baktım ama çıkarım yapamıyorum. Aynı zamanda "sistem bilgisi > BIOS mode" kısmına da baktım. Anakartın BIOS'una girdiğimde "boot mode > UEFI with CSM" yazıyor ama neden sistem bilgisinde UEFI yazıyor onu da anlamadım,
Dizüstü bilgisayarımı aldığım zaman FreeDOS olarak gelmişti. Nasıl kurduğumu pek hatırlamıyorum. Security bootu aktif etmek istiyorum fakat Security boot ayarını değiştiremiyorum. İki tane yöntem denedim. Bunlar:
Fast Boot'u kapatmak
son olarak denemek istediğim ise BIOS'a girip "Security > boot mode > UEFI with CSM > UEFI" yapmak
Son yöntemi de denemek istiyorum ancak yapacağım bu değişikliğin dizüstü bilgisayarımda hataya sebep olmasını istemiyorum. UEFI desteği olup olmadığını anlamak için ne yapmam gerekiyor? AIDA64 Extreme programını kullanarak BIOS kısmına baktım ama çıkarım yapamıyorum. Aynı zamanda "sistem bilgisi > BIOS mode" kısmına da baktım. Anakartın BIOS'una girdiğimde "boot mode > UEFI with CSM" yazıyor ama neden sistem bilgisinde UEFI yazıyor onu da anlamadım,
Fast Boot'u kapatmak