Çözüldü Dizüstü bilgisayarın UEFI desteği var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

309525

Hectopat
Dizüstü bilgisayarımı aldığım zaman FreeDOS olarak gelmişti. Nasıl kurduğumu pek hatırlamıyorum. Security Bootu aktif etmek istiyorum fakat Security Boot ayarını değiştiremiyorum. İki tane yöntem denedim. Bunlar:
  1. Fast Boot'u kapatmak
  2. Set Administrator Password oluşturup BIOS'a girmek
  3. Son olarak denemek istediğim ise BIOS'a girip "Security > Boot Mode > UEFI with CSM > UEFI" yapmak
Son yöntemi de denemek istiyorum ancak yapacağım bu değişikliğin dizüstü bilgisayarımda hataya sebep olmasını istemiyorum. UEFI desteği olup olmadığını anlamak için ne yapmam gerekiyor? AIDA64 Extreme programını kullanarak BIOS kısmına baktım ama çıkarım yapamıyorum. Aynı zamanda "Sistem Bilgisi > BIOS Mode" kısmına da baktım. Anakartın BIOS'una girdiğimde "Boot Mode > UEFI with CSM" yazıyor ama neden sistem bilgisinde UEFI yazıyor onu da anlamadım,

aida64extreme.png

Çözüm
Dizüstü bilgisayarımı aldığım zaman FreeDOS olarak gelmişti. Nasıl kurduğumu pek hatırlamıyorum. Security bootu aktif etmek istiyorum fakat Security boot ayarını değiştiremiyorum. İki tane yöntem denedim. Bunlar:
  1. Fast Boot'u kapatmak
  2. set administrator password oluşturup BIOS'a girmek
  3. son olarak denemek istediğim ise BIOS'a girip "Security > boot mode > UEFI with CSM > UEFI" yapmak
Son yöntemi de denemek istiyorum ancak yapacağım bu değişikliğin dizüstü bilgisayarımda hataya sebep olmasını istemiyorum. UEFI desteği olup olmadığını anlamak için ne yapmam gerekiyor? AIDA64 Extreme programını kullanarak BIOS kısmına baktım ama çıkarım yapamıyorum. Aynı zamanda "sistem bilgisi > BIOS mode" kısmına da baktım. Anakartın BIOS'una girdiğimde "boot mode > UEFI with CSM" yazıyor ama neden sistem bilgisinde UEFI yazıyor onu da anlamadım,

UEFI destekliyor. UEFI with CSM hem legacy hem de UEFI desteği demektir.
Dizüstü bilgisayarımı aldığım zaman FreeDOS olarak gelmişti. Nasıl kurduğumu pek hatırlamıyorum. Security bootu aktif etmek istiyorum fakat Security boot ayarını değiştiremiyorum. İki tane yöntem denedim. Bunlar:
  1. Fast Boot'u kapatmak
  3. son olarak denemek istediğim ise BIOS'a girip "Security > boot mode > UEFI with CSM > UEFI" yapmak
Son yöntemi de denemek istiyorum ancak yapacağım bu değişikliğin dizüstü bilgisayarımda hataya sebep olmasını istemiyorum. UEFI desteği olup olmadığını anlamak için ne yapmam gerekiyor? AIDA64 Extreme programını kullanarak BIOS kısmına baktım ama çıkarım yapamıyorum. Aynı zamanda "sistem bilgisi > BIOS mode" kısmına da baktım. Anakartın BIOS'una girdiğimde "boot mode > UEFI with CSM" yazıyor ama neden sistem bilgisinde UEFI yazıyor onu da anlamadım,

UEFI destekliyor. UEFI with CSM hem legacy hem de UEFI desteği demektir.

Çözüm
  1. Fast Boot'u kapatmak

BIOS'unuz UEFI destekli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı