Dizüstü laptop önerisi

bilalcik

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler hocalarım,

18 yaşındayım, özel sektörde 3 senedir çalışıyorum. Şarj cihazı üretiyoruz. Abim beni buraya aldırdı; kendisi elektrik-elektronik mühendisi ve fabrikadan sorumlu. Patronumuzla ilişkilerimiz ayrı ayrı iyi durumda. Patronum, İngilizce öğrenmem için beni ücretli bir kursa yazdırdı. Ayrıca, "Grafiker olmak ister misin?" diye sordu. Ben de lise terk olduğum ve bir kariyerim olmasını istediğim için kabul ettim.

Bana eski bir bilgisayar verdi: MacBook (Retina, 12 inç, 2015 Başı). Şu an bu bilgisayar Big Sur sürümünde çalışıyor. Ancak, bazı programlar kurmaya çalıştım, olmadı. Crackli yazılım kurmayı denedim, başarısız oldum. Sürümü yükseltmeye çalıştım, yine olmadı. Kullanmak istediğim bazı programlar var, fakat bütçe ayıramıyorum.

Bu bilgisayarı hangi amaçla ve nasıl daha verimli kullanabilirim? Bana "MacBook kullanan biri, program parası versin bir zahmet" demeyin; çünkü asgari ücretle çalışıyorum ve eve para veriyorum. Büyük bir bütçem yok.

Ayrıca, ilerleyen zamanlarda bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Başta masaüstü sistemlere baktım. Ancak, mühendis olan abim, "Ben Monster kullanıyorum, sen de dizüstü al, rahatlık olur. İş yerine de getirebilirsin." dedi. İlk başta istemesem de mantıklı geldi. Ancak forumlarda Monster ile ilgili okuduklarımdan sonra bu markadan soğudum. Şu an faizsiz taksit sunuyorlar, ama tercihlerimden çıktı.

Bu iki konuda yardımcı olabilir misiniz?

1. MacBook'la ilgili neler yapabilirim?

2. Cebim biraz bollaştığında hangi dizüstü bilgisayarı tercih etmeliyim? (Faizsiz taksitle alacağım)

Teşekkürler.

Yeni konular

Geri
Yukarı