Dizüstüne farklı şarj adaptörü takmak

Akım nedir sana göre?
Bana göre mi? :D
Elektrik yüklerinin iletken üzerinde akması bir elektrik akımı yaratır. Akım miktarı arttığında da iletken üzerinden geçen elektron miktarının arttığını anlayabilirsiniz.

Şarj olma durumu da voltaj ile ilgiliydi.
3,7V bir pile 3V ile istediğiniz kadar akım verin, şarj almaz. 3,7V pile 5V ile 100mA akım bile verseniz şarj alır.

Bu konuda bilgisayarın açılmama sebebi belirttiğim gibi bilgisayarın, akımı yetersiz bulduğu için açılmaması olabilir. Yoksa akımı alırsa pil, orijinalden yavaş da olsa tamamen dolar. Siz pil tam dolmaz diyerek yanlış bilgi verdiniz. Hepsi bu. Ha, şu da var; bilgisayar yük altındaysa pile akım gidemeyebilir ve hatta pilden de akım çekebilir. Bu durumda pil şarj olmak yerine boşalabilir de.
Açılırken tam yüke binmediği için en azından açması gerekirdi. Soketler birebir uygun olmayabilir.
Bu yorum çok doğru işte.

Elektrik yüklerinin iletken üzerinde akması bir elektrik akımı yaratır. Akım miktarı arttığında da iletken üzerinden geçen elektron miktarının arttığını anlayabilirsiniz.

3,7V bir pile 3V ile istediğiniz kadar akım verin, şarj almaz. 3,7V pile 5V ile 100mA akım bile verseniz şarj alır.

Bu konuda bilgisayarın açılmama sebebi belirttiğim gibi bilgisayarın, akımı yetersiz bulduğu için açılmaması olabilir. Yoksa akımı alırsa pil, orijinalden yavaş da olsa tamamen dolar. Siz pil tam dolmaz diyerek yanlış bilgi verdiniz. Hepsi bu. Ha, şu da var; bilgisayar yük altındaysa pile akım gidemeyebilir ve hatta pilden de akım çekebilir. Bu durumda pil şarj olmak yerine boşalabilir de.

Bu yorum çok doğru işte.
Arkadaş attığında biri 4.74 A diğeri de 3.95A olduğundan dolayı tek fark Amperler. Akım dediğin şey de Amper zaten. Ben yavaş yazdım sanıyordum sarj olmaz yazmışım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı