DLSS görüntü kalitesini bozar mı?

Tatanqa333

Hectopat
AMD Ryzen 5 3600X.
RTX2060.
16 GB RAM.
Böyle bir sistemim var. Bazı oyunları yüklediğimde direkt DLSS ile otomatik ayarlanmış şekilde açılıyor. DLSS'i kapatmalı mıyım yoksa açık şekilde oynasam görüntü bozar mı onu merak ediyorum. TAA mı daha iyi görüntü kalitesi veriyor DLSS mi? Yardımcı olabilir misiniz?

AMD Ryzen 5 3600X.
RTX2060.
16 GB RAM.
Böyle bir sistemim var. Bazı oyunları yüklediğimde direkt DLSS ile otomatik ayarlanmış şekilde açılıyor. DLSS'i kapatmalı mıyım yoksa açık şekilde oynasam görüntü bozar mı onu merak ediyorum. TAA mı daha iyi görüntü kalitesi veriyor DLSS mi? Yardımcı olabilir misiniz?

DLSS'nin açık olması sizin için daha iyi olabilir bence.

AMD Ryzen 5 3600X.
RTX2060.
16 GB RAM.

DLSS'yi performansa alırsan berbat bir oyun olur en düşük dengelide kullan.

Genel olarak daha düşük çözünürlüğe düşürüp upscale ettiği için bozulma oluyor. DLSS'i açtığınız çözünürlük ne kadar yüksekse o kadar düşük bozulma ile karşılaşırsınız. Hatta kalite modunda görüntüyü daha iyi ve keskin yaptığı oyunlar bile vardır. Ekstra FPS değerine ihtiyacınız yoksa ve 1080P'de kullanıyorsanız kapatmanız daha iyi olur.

AMD Ryzen 5 3600X.
RTX2060.
16 GB RAM.

DLSS temelde görüntüden odun vererek daha fazla FPS almanı sağlayan bir teknoloji zaten. Bunu en az fark edilecek şekilde yapmaya çalışıyor ama tecrübelerime göre en iyi performansı 4K çözünürlükte veriyor. Ben 3080'li sistemimde ilk günden beridir asla açmıyorum cunku aradaki farkı bariz hissediyorum ve rahatsız ediyor. Bu kadar para veriyoruz kaliteli grafiklerle oyun oynamak için, mecbur kalmadıkça kullanılmasını önermem. Senin yüksek grafik gücü isteyen oyunlarda kullanman yararına olacak, her oyunda aynı kalitede iş yapmıyor, oyundan oyuna deneyerek kullanabilirsin.

Genel olarak daha düşük çözünürlüğe düşürüp upscale ettiği için bozulma oluyor. DLSS'i açtığınız çözünürlük ne kadar yüksekse o kadar düşük bozulma ile karşılaşırsınız. Hatta kalite modunda görüntüyü daha iyi ve keskin yaptığı oyunlar bile vardır. Ekstra FPS değerine ihtiyacınız yoksa ve 1080P'de kullanıyorsanız kapatmanız daha iyi olur.

Ghost of tsuhimada DLL'si kapatınca daha cok FPS almaya başladım garip bir şekilde 😄

DLSS temelde görüntüden odun vererek daha fazla FPS almanı sağlayan bir teknoloji zaten. Bunu en az fark edilecek şekilde yapmaya çalışıyor ama tecrübelerime göre en iyi performansı 4K çözünürlükte veriyor. Ben 3080'li sistemimde ilk günden beridir asla açmıyorum cunku aradaki farkı bariz hissediyorum ve rahatsız ediyor. Bu kadar para veriyoruz kaliteli grafiklerle oyun oynamak için, mecbur kalmadıkça kullanılmasını önermem. Senin yüksek grafik gücü isteyen oyunlarda kullanman yararına olacak, her oyunda aynı kalitede iş yapmıyor, oyundan oyuna deneyerek kullanabilirsin.

Katılıyorum hocam.

Ghost of tsuhima da garip bir şekilde DLSS'i kapatınca daha fazla FPS almaya başladım normal mi hocam.
DLSS sanırım Performans ya da Ultra Performans modundaydı. Çünkü Performans ve Ultra Performans modlarına alınca ve ekran kartınızı o değerlerde besleyemeyecek bir işlemciniz varsa FPS düşmesi ya da artış sağlanmaması normal. Çünkü Ultra Performans ve Performans modlarında çözünürlük iyice düştüğü için ekran kartınızın kullanımı azalıyor bu da FPS düşmesine ya da FPS artmamasına sebebiyet veriyor. Mesela o işlemci yerine Ryzen 7 5800x olsaydı, düşük çözünürlükte de ekran kartınızı tam olarak besleyeceği için FPS artardı. DLSS'i her zaman Dengeli ya da Kalite modunda kullanın. Ben de Ghost of Tsushima oynuyorum. Frame Generation (Kare Oluşturma) ayarını da açmanızı öneriyorum. FPS'nizi 2 kat arttıracaktır, bu sayede görüntü ayarlarını daha da yükseğe çekebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı